Príprava kuracích pŕs po maďarsky je jednoduchá a veľmi chutná. Tu je ľahký návod, ktorý môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 1 cibuľa, drobne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 červená paprika, prekrojená na prúžky
- 1 zelená paprika, prekrojená na prúžky
- 2 rajčiny, nakrájané na kocky
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky kuracieho vývaru (prípadne deň vody)
- 2 lyžice rastlinného oleja
Kuracie prsia po maďarsky
Postup:
- Kuracie prsia umyte a osušte pomocou papierových utierok. Potom ich nakrájajte na tenké plátky.
- Na panvici zohrejte olej a vložte cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedý nádych.
- Pridajte kuracie prsia do panvice a opekajte ich z oboch strán, kým nezačnú zlatisto hnednúť.
- Do panvice zahrňte aj papriky a rajčiny. Podlejte kuracie prsia vývarom (môžete použiť aj vodu).
- Ochuťte sladkou a mletou červenou paprikou, soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte a varte na miernom ohni približne 15-20 minút, až kým sa prsia dobre prepečú a omáčka zahustí.
- Servírujte s varenou ryžou alebo knedľami.
Dúfam, že si tento recept obľúbite! Ak máte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.