Kuracie prsia na prírodno na panvici s citrónom

Kuracie prsia na prírodno na panvici.

  • 2 kuracie prsia (približne 200-250 gramov každé)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 citrón
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Koriander alebo petržlen na ozdobu (voliteľné)

Kuracie prsia na prírodno na panvici s citrónom

  1. Príprava kuracích pŕs: Najskôr umyte kuracie prsia a dôkladne ich osušte papierovými utierkami. Ak sú na povrchu prebytočné tuky alebo koža, môžete ich odstrániť.
  2. Príprava marinády: V miske spojte olivový olej, nasekaný cesnak, šťavu z citróna, soľ a čierne korenie. Táto zmes poslúži ako marináda pre kuracie prsia.
  3. Marinovanie: Umiestnite kuracie prsia do misky alebo pekáča a dôkladne ich potrite marinádou zo všetkých strán. Nechajte marinovať minimálne 15 minút, ale ideálne by mali byť aspoň 1-2 hodiny v chladničke. Počas marinovania si pripravte panvicu.
  4. Predhriatie panvice: Na strednom ohni predhrejte panvicu a pridajte trochu olivového oleja. Predhriatie je kľúčové pre dosiahnutie chrumkavej kuracej kože.
  5. Smaženie kuracích pŕs: Keď je panvica dostatočne horúca, položte prsia do panvice so stranou kože nadol. Smažte asi 4-5 minút, kým koža nezíska chrumkavý a zlatohnedý vzhľad. Potom ich otočte a smažte ďalších 4-5 minút na druhej strane, až kým nie sú prekypujúce šťavnatosťou.
  6. Kontrola prepečenia: Najefektívnejší spôsob, ako zistiť, či sú prsia dostatočne prepečené, je použiť teplomer na mäso. Vnútorná teplota by mala dosiahnuť 75-80 °C.
  7. Podávanie: Keď sú kuracie prsia hotové, vyberte ich z panvice a nechajte ich trochu odpočívať. Počas odpočinku sa šťava rozloží rovnomerne, čím ostane mäso šťavnaté.
  8. Servírovanie a ozdobenie: Kuracie prsia môžete prezentovať s plátkami citróna a nasekaným koriandrom alebo petržlenom, čo pridá na vzhľade a chuti jedla.

Týmto spôsobom pripravené kuracie prsia budú krehké zvonku a šťavnaté vo vnútri, s lahodnou citrónovou a cesnakovou príchuťou. Výborne sa hodia ako príloha zemiakovej kaše a zeleniny. Prajeme dobrú chuť!

Kuracie prsia na prírodno na panvici s citrónom-2

2) Kuracie prsia na prírodno na panvici s citrónom

Kuracie prsia predstavujú obľúbenú ingredienciu s rôznymi možnosťami prípravy. Dnes vám predstavíme originálny recept na kuracie prsia na prírodno na panvici s osviežujúcim citrónom. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj chutný, ideálny na rýchly obed či večeru.

Ingrediencie

Na prípravu kuracích pŕs na prírodno budete potrebovať nasledujúce zložky:

Zapekané plnené žemle

Zapekané plnené žemle

Čítať viac »

  • 4 kuracie prsia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • čerstvý tymian alebo petržlen na ozdobenie

Postup prípravy

Príprava kuracích pŕs na prírodno je veľmi jednoduchá. Najskôr si dôkladne umyte kuracie prsia a jemne ich osušte papierovými utierkami. Osoľte a okoreňte obidve strany. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a krátko ho restujte, kým nezačne voňať.

Potom pridajte kuracie prsia na panvicu a smažte 5-7 minút z každej strany, až kým nie sú zlatohnedé. Počas smaženia ich polejte šťavou z citróna a posypte nastrúhanou kôrou, čím pokrmu dodáte osviežujúcu chuť. Aby ste zabezpečili rovnomerné prepečenie, občas ich otočte. Ak je to potrebné, pridajte trochu vody na dno panvice, aby sa nesušili.

Po upečení kuracích pŕs ich podávajte teplé, ozdobené čerstvým tymiánom alebo petržlenom. Tento pokrm je vynikajúci s ryžou alebo zeleninovým šalátom. Dúfame, že si toto jedlo zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

17 Komentárov

  1. Pravoslav Kopecka píše:

    Recept na kuracie prsia vyzerá veľmi chutne a jednoducho. Určite ho vyskúšam.

  2. Svatopluk Huba píše:

    Tento recept je veľmi lákavý. Rád experimentujem s novými receptami, takže tento si určite vyskúšam.

  3. Juraj Boska píše:

    Vyzerá to jednoducho a chutne, skvelý nápad na rýchly obed alebo večeru.

  4. Lesana64 píše:

    Recept na kuracie prsia vyzerá jednoducho a chutne. Rada by som ho vyskúšala.

  5. Ferdinand Sobotkova píše:

    Kuracie prsia sú skvelá surovina na rýchly obed. Tento recept sa mi veľmi páči.

  6. Marcel88 píše:

    Neviem či to zvládnem, ale chutí to určite dobre.

  7. Monika38 píše:

    Čítala som o tomto recepte aj inde. Myslím, že je to skvelý spôsob, ako pripraviť kuracie mäso.

  8. Janko123 píše:

    Tento recept na kuracie prsia je naozaj skvelý! Mám rád, ako sa dajú jednoducho pripraviť a chutia úžasne. Citronová šťava dodáva jedlu osviežujúci nádych. Odporúčam vyskúšať aj s ryžou, určite si pochutnáte!

  9. Kocurik84 píše:

    Wow, to vyzerá naozaj chutne! Kuracie prsia sú mojou obľúbenou surovinou a tento recept vyzerá veľmi jednoduchý. Určite ho skúsim pripraviť na víkend pre rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

  10. Svetlonoska píše:

    Recept na kuracie prsia ma nadchol! Mám rada jedlá, ktoré sú rýchle a zároveň chutné. Olivový olej a cesnak sú kombinácia, ktorú milujem. Už sa teším, kedy to vyskúšam doma!

  11. MickeyMouse22 píše:

    Tento recept ma úplne uchvátil! Príprava kuracích pŕs s citrónom je skvelý nápad. Veľmi sa mi páči, že je to jednoduché a pritom také chutné. Určite ho odporučím svojim kamarátom!

  12. ZelenyPetrzlen píše:

    Juj, aké úžasné kuracie prsia! Tento recept je presne to, čo som hľadal na rýchlu večeru po práci. Citronová chuť v kombinácii s cesnakom znie fantasticky. Ďakujem za tento tip!

  13. Snehulienka45 píše:

    ‚Kuracie prsia na prírodno‘ znie veľmi dobre! Cítim už teraz tú vôňu cesnaku a citrónu vo vzduchu. Určite to vyskúšam pripravit pre svoju rodinu počas víkendu, budú nadšení!

  14. RybkaVoda99 píše:

    ‚Takéto jednoduché a chutné jedlo som hľadala!‘ Veľmi sa mi páči spôsob prípravy týchto kuracích pŕs. Ozdobenie čerstvým koriandrom alebo petržlenom pridá krásny vzhľad. Už sa neviem dočkať, kedy ich urobím.

  15. _LuckyCat_88 píše:

    ‚Konečne recept, ktorý môžem urobiť aj ja!‘ Toto vyzerá tak jednoducho a pritom tak chutne! Kuracie prsia so šťavou z citrónu musia byť fantastické; nemôžem sa dočkať ich ochutnania.

  16. -Bubbles- píše:

    ‚Na tento recept som narazila náhodou a veľmi ma zaujal!‘ Myslím si, že všetci budeme mať radi tú osviežujúcu chuť citrónu spolu s krehkým mäsom. Ďakujem za úžasný tip na večeru!

  17. @PandaFan#5 píše:

    ‚Toto je presne to pravé pre nás!‘ Vždy hľadám rýchle recepty s kuracím mäsom a tento vyzerá perfektne! S týmto jednoduchým postupom bude určite všetko chutiť skvelo!