Na prípravu kuracích pŕs po čínsky budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 500 g kuracieho mäsa
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 1 lyžica hnedého cukru
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červenú papriku
– 1 čajovú lyžičku mletého zázvoru
– 1 čajovú lyžičku korenia čínskej miešanky
– olej na smaženie
– soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia po čínsky
Návod:
1. Kuracie mäso nakrájame na tenké plátky a umiestnime do misky.
2. Pridáme sójovú omáčku, hnedý cukor, mletý zázvor, korenie a nasekaný cesnak. Dôkladne premiešame a necháme marinovať minimálne 30 minút.
3. Papriku nakrájame na prúžky a vmiešame do mäsa.
4. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme marinované mäso. Opečieme zo všetkých strán dozlatista.
5. Podľa preferencií dochutíme soľou a korením.
6. Podávame s ryžou alebo obľúbenou zeleninou.
Dobrú chuť!