Kuracie prsia na zeleninovom základe s brokolicou.
- 2 kusy kuracích pŕs
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletého cesnaku
- 1 čajová lyžička mletého korenia
- Soľ podľa preferencií
- 1 brokolica
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
- 1 cibuľa, nasekaná na kúsky
- 1 citrón
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Kuracie prsia na zeleninovom základe s brokolicou
- Najprv pripravte kuracie prsia. Očistite ich od prebytočného tuku a kostí, následne ich nakrájajte na tenké prúžky alebo kúsky. Ochuťte ich mletým cesnakom, korením a soľou. Pre lepšiu chuť môžete pridať aj šťavu z citrónu a trošku olivového oleja. Nechajte ich marinovať minimálne 15 minút.
- Pokým sa prsia marinujú, môžete sa zamerať na zeleninu. Brokolicu dôkladne umyte a rozdeľte na menšie ružičky. V hrnci zohrejte vodu a brokolicu varte asi 3-4 minúty, až kým nezmäkne, ale zostane pevná. Po varení ju opláchnite studenou vodou, aby sa proces varenia zastavil, a nechajte ju odkvapkať.
- Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja restujte kuracie prsia na stredne silnom plameni. Kurča by malo získať zlatohnedú farbu a byť dobre prepečené, čo trvá približne 5-7 minút. Potom ho vyberte z panvice a odložte bokom.
- Do tej istej panvice pridajte ďalšie 2 lyžice olivového oleja a nasekanú cibuľu, papriky a mrkvu. Restujte ich asi 5-7 minút, kým nezmäknú a nezískajú krásnu zlatistú farbu.
- Vráťte pripravené kuracie prsia do panvice a pridajte uvarenú brokolicu. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte prehriať ešte 2-3 minúty, aby sa pokrm dobre zohriaty.
- Pokrm servírujte na tanieri a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete pridať aj plátky citrónu na ochutenie.
Toto jedlo je plné farieb, vitamínov a chutí, a je ideálne ako zdravý obed alebo večera. Prajeme dobrú chuť!

2) Kuracie prsia na zelenine s brokolicou
Vítame vás na našom kulinárskom blogu, kde zdieľame s vami výborný recept na kuracie prsia na zeleninovom základe s brokolicou. Tento lahodný a výživný pokrm je perfektný na rýchlu večeru, ktorá vás zasýti a poteší vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie na prípravu
Na prípravu tohto jedla budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
- 200 g čerstvej brokolice, rozdelené na ružičky
- 1 stredná mrkva, nakrájaná na kolieska
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý tymián na dekoráciu
Postup na prípravu
Začnite tak, že na panvici rozohrejete olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie prsia a restujte ich do zlatohneda, čo trvá približne 5-7 minút. Potom pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte 2 minúty, kým sa neozve jeho vôňa.
Následne pridajte mrkvu a papriku, a restujte ďalších 5 minút. Na záver pridajte ružičky brokolice, ochuťte soľou a korením, a miešajte na panvici ešte 3-4 minúty, kým zelenina nezmäkne, ale zostane chrumkavá.
Podávajte teplé, ozdobené čerstvým tymiánom. Tento pokrm je nielen osviežujúci, ale aj bohatý na výživné látky, ktoré vám dodajú energiu. Bon appétit!