Na prípravu kuracích pŕs na spôsob pac budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g slaniny
– 200 g šampiňónov
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, sušené bylinky
Kuracie prsia na spôsob pac
Postup:
1. Kuracie prsia poriadne umyte a nakrájajte na plátky. Osoľte ich, okorenite a obaľte v mletej paprike.
2. Na panvici rozohrejte olej a opražte kuracie plátky, až kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Slaninu nakrájajte na kocky a šampiňóny na plátky.
4. Vyberte kuracie mäso z panvice a na rovnakom mieste orestujte cibuľu, cesnak a slaninu.
5. Potom pridajte šampiňóny a restujte ich, kým nezmäknú.
6. Vráťte späť kuracie mäso do panvice a dochuťte soľou, korením a bylinkami podľa vlastnej chuti. Poduste ešte niekoľko minút.
7. Servírujte s prílohou podľa vašej chuti, na príklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!