Vyžadujeme:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 200g sušených švestiek
– 100g údenej slaniny
– 1 cibuľa
– soľ, čierne korenie, paprika
– olivový olej
Kuracie mäso plnené švestkami
Postup:
1. Švestky namočíme do teplej vody na polovicu hodiny, následne ich nasekáme na menšie kúsky.
2. Kuracie mäso očistíme a vo vnútri ho naplníme nasekanými švestkami.
3. Na panvici opražíme pokrájanú slaninu a cibuľu.
4. Do rozohriatej panvice vložíme naplnené kuracie mäso a opečieme ho zo všetkých strán.
5. Osolíme, okoreníme a pridáme papriku podľa chuti.
6. Pridáme trochu vody a necháme dusiť pod pokrievkou približne 20-30 minút, občas preklápame kuracie kusy.
7. Servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!