1. Kuracie prsia plnené baklažánom a syrom feta
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 1 veľký baklažán
- 150 g syra feta
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 paradajka
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- Čerstvá bazalka ako dekorácia
Postup:
- Rúru predhrejte na teplotu 180 °C. Baklažán umyte a predeľte na dve polovice. Umiestnite ho na plech, posypte soľou a nechajte pôsobiť 15 minút, aby pustil vodu. Následne ho opláchnite a jemne osušte.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na kocky nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom. Smažte, až kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte nakrájanú paradajku a dužinu baklažánu (tú vyberte lyžičkou) a restujte ešte 2-3 minúty. Potom vmiešajte feta syr a dobre premiešajte. Dochutíme soľou a korením.
- Kuracie prsia opatrne narežte tak, aby ste vytvorili kapsu. Naplňte ich vytvorenou zmesou a uzavrite.
- Naplnené kuracie prsia umiestnite na plech a pečte v predhriatej rúre zhruba 25-30 minút, kým nie sú zlatisté a dobre upečené.
- Na tanieri ozdobte čerstvou bazalkou a servírujte s zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom.
2. Kuracie prsia na grile s baklažánom a balsamico omáčkou
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 1 veľký baklažán
- 4 lyžice bieleho alebo tmavého balsamica
- 3 lyžice medu
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
Postup:
- Baklažán nakrájajte na kolieska, osypte soľou a nechajte 20 minút ležať, aby stratil horkosť. Potom opláchnite a osušte.
- V miske skombinujte balsamico, med, olivový olej, oregano, soľ a čierne korenie. Pridajte kuracie prsia a marinujte aspoň 30 minút.
- Na rozpálenom grile opečte baklažán z oboch strán, kým nie je zlatistý a jemný. Odložte na stranu.
- Na grile grilujte marinované kuracie prsia 6-7 minút z každej strany, alebo kým nie sú dobre prepečené.
- Servírujte kuracie prsia s grilovaným baklažánom, pokvapkané zvyšnou balsamico omáčkou. Môžete pridať aj čerstvý chlieb alebo kuskus ako prílohu.
3. Kurací baklažánový ratatouille
Ingrediencie:
- 3 kuracie prsia
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 1 paprika (ideálne červená)
- 2 paradajky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- Kuracie prsia nakrájajte na kúsky a orestujte ich na panvici s olivovým olejom, až kým nie sú zlatisté. Odložte ich na stranu.
- Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, smažte, kým nezmäknú. Následne pridajte nakrájaný baklažán a restujte ďalších 5-7 minút.
- Pridajte cuketu, papriku a paradajky a dusíme všetko spolu asi 10 minút. Dochutite soľou, korením a tymiánom.
- Nakoniec vráťte späť kuracie prsia a variť ešte ďalších 5-10 minút, aby sa chute spojili.
- Podávajte s čerstvým pečivom alebo na ryži, ozdobené čerstvou bazalkou.
Týmto spôsobom si môžete vychutnať kombináciu kuracích prs a baklažánu v rôznych variantoch, ktoré sú nielen chutné, ale aj vizuálne príťažlivé. Dobrú chuť!
Suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 1 baklažán
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a korenie
– cesnakový prášok
– mletá paprika
Kuracie prsia s baklažánom
Postup:
1. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
2. Baklažán očistite, nakrájajte na tenké plátky a osolte.
3. Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte kuracie plátky z oboch strán dozlatista.
4. Pridajte nakrájaný baklažán a orestujte spolu asi 5-7 minút.
5. Dochutte pokrm soľou, korením, cesnakovým práškom a mletou paprikou podľa vkusu.
6. Servírujte horúce s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!