Na kuracie prsia s broskyňovou omáčkou budete potrebovať tieto suroviny:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 broskyne
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pohár smotany na varenie
– soľ, čierne korenie, petržlen na dochutenie
– maslo na opraženie
Kuracie prsia v broskyňovej omáčke
Pokyny:
1. Kuracie prsia umyte a nakrájajte na kocky. Osoľte a okoreňte, potom nechajte marinovať minimálne 30 minút.
2. Na panvici s rozohriatym maslom orestujte nasekanú cibuľu spolu s cesnakom. Pridajte k nim nakrájané kuracie mäso a smažte, až kým nezíska zlatistú farbu.
3. Očistené broskyne zbavte jadierok a nakrájajte na kocky. Pridajte ich k mäsu a nechajte podusiť.
4. Následne pridajte smotanu na varenie a omáčku nechajte povariť. Dochutíte soľou, korením a petržlenom podľa vašich preferencií.
5. Servírujte s prílohou, ktorú si zvolíte. Prajeme vám dobrú chuť!