Kuracie prsia s broskyňou recept …
Tu je jednoduchý návod na prípravu kuracích pŕs s broskyňou:
Zoznam potrebných ingrediencií:
- dva kusy kuracích pŕs
- 2 zrelé broskyne
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa vašich preferencií
- petržlen na dekoráciu
Recept na kuracie prsia s broskyňou
Návod na prípravu:
- Kuracie prsia dobre opláchnite a okoreňte soľou a korením podľa chuti.
- Cibuľu a cesnak nasekajte na drobné kostičky.
- V hrnci rozohrejte olivový olej a jemne opražte kuracie mäso z oboch strán, až kým nezíska zlatohnedú farbu. Následne ho vyberte a uložte na tanier.
- Do rovnakého hrnca vložte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte do mäkka.
- Pridajte nakrájané broskyne a spolu s výpekom z kuracích pŕs ich vložte do hrnca.
- Stiahnite teplotu a nechajte variť približne 10 minút, kým broskyne nezmäknú.
- Počas varenia môžete pridať trošku vody, ak by sa omáčka zdala byť príliš hustá.
- Na záver vráťte opečené kuracie prsia späť do hrnca a nechajte ich znovu prehreť.
- Podávajte s bylinkovou vŕbkou a ozdobte petržlenom.
Dúfam, že vám tento recept prinesie radosť! V prípade ďalších otázok neváhajte sa opýtať.
2) Kuracie prsia s broskyňou recept
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 zrelé broskyne (môžete použiť aj z konzervy)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 lyžice olivového oleja
- 100 ml kuracieho vývaru
- 1 lyžička horčice
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- Čerstvé bylinky (napr. tymián alebo rozmarín) na dokončenie
Metóda prípravy:
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia umyte, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na menšie kúsky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
-
Príprava zeleniny: Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky. Broskyne, ak sú čerstvé, umyte a nakrájajte ich na plátky. Ak používate konzervované, dobre ich sceďte.
-
Opekanie: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte do sklovita.
-
Kuracie prsia: Na panvicu vložte kuracie prsia a opražte, kým nie sú zlatohnedé a prepečené, približne 5-7 minút z obi dvoch strán.
-
Pridanie broskýň: Keď sú kuracie prsia hotové, pridajte nakrájané broskyne a jemne premiešajte. Nechajte ich chvíľu, aby odovzdali svoju arómu a chuť, približne 2-3 minúty.
-
Varenie v omáčke: Do panvice nalejte kurací vývar a pridajte horčicu. Dobre premiešajte a varte na miernom ohni cca 5-10 minút, kým omáčka trochu nezhustne.
-
Servírovanie: Hotové jedlo servírujte na tanieri, ozdobené čerstvými bylinkami.
Tip na prílohu:
Toto jedlo sa výborne dopĺňa s ryžou, zemiakovým pyré alebo zeleninovým šalátom.
Príjemnú chuť!