Potrebujeme:
– 4 kuracie filety
– 1 veľká cuketa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– soľ, cesnaková soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na smaženie
Kuracie filety s cuketou
Postup:
1. Kuracie filety dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou a jemne osušíme papierovou utierkou. Nakrájame ich na plátky a posolíme, zároveň dochutíme cesnakovou soľou a mletou paprikou.
2. Cuketu očistíme a nakrájame na tenké kolieska.
3. Na panvici rozohrejeme olej a opekáme kuracie filety z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
4. Na inej panvici príjdeme trochu oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Dusíme po pár minút, kým cibuľa nesklovatie.
5. Následne pridáme nakrájanú cuketu a dusíme spolu ďalších niekoľko minút, aby cuketa zmäkla.
6. Do vytvorenej zmesi vložíme opečené kuracie filety, osolíme, okoreníme a dusíme ešte 5 minút.
7. Servírujeme teplé s prílohou podľa vlastného uváženia. Prajeme dobrú chuť!