Pokiaľ máte záujem o prípravu kuracích pŕs so šalátom z hrušiek, tu je prehľadný recept:
Súčiastky:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 2 hrušky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice jablčného octu
- 1 polievková lyžica medu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa ľubovôle
- Listy zeleru alebo petržlen na dekoráciu
Kuracie prsia so šalátom z hrušiek
Návod na prípravu:
- Kuracie prsia dôkladne osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
- Na strednom ohni rozohrejeme panvicu a pridáme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja.
- Do panvice vložíme kuracie prsia a restujeme ich z každej strany, kým nezískajú zlatistý odtieň. Tento proces zaberie približne 4-5 minút na obidvoch stranách, v závislosti od hrúbky mäsových kúskov.
- Medzitým hrušky olúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame ich na tenké plátky.
- V miske spojíme jablčný ocot, med, zostávajúci olivový olej, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame, kým sa všetky komponenty neprepoja.
- Do hotovej panvice s kuracinou vložíme nakrájané hrušky a dôkladne premiešame.
- Podávame zeleninový šalát s lahodnými kusmi kuracích pŕs a dekorujeme zelerovými lístkami alebo nasekaným petržlenom.
Verím, že si užijete tento jednoduchý recept na kuracie prsia so šalátom z hrušiek!
2) Kuracie prsia s hruškovým šalátom
Súčiastky:
Pre kuracie prsia:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky (môžete nahradiť aj inými bylinkami, ako je tymián alebo oregano)
Pre hruškový šalát:
- 2 stredne veľké hrušky (napríklad konferenčné)
- 100 g rukoly alebo zmesi šalátových listov
- 50 g feta syra (alebo iného syra podľa preferencií)
- 30 g vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice balzamikového octu
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Návod:
-
Príprava kuracích pŕs:
- Dôkladne umyjeme kuracie prsia a osušíme ich papierovým obrúskom.
- V miske spojíme olivový olej, soľ, čierne korenie a sušenú bazalku. Pridáme kuracie prsia a dôkladne ich obalíme v marináde. Necháme marinovať minimálne 15-30 minút (ak máte možnosť, nechajte ich dlhšie v chladničke).
-
Grilovanie alebo pečenie:
- Gril alebo panvicu rozpálime na strednú teplotu a opečieme kuracie prsia 6-7 minút z každej strany (v závislosti od hrúbky pŕs), kým nie sú zlatisté a dobre prepečené.
- Po upečení necháme prsia chvíľu odpočívať, aby šťava ostala vo vnútri. Nakoniec ich nakrájame na plátky.
-
Príprava hruškového šalátu:
- Hrušky umyjeme, vyberieme jadrovníky a nakrájame na tenké plátky.
- V priestrannej mise zmiešame rukolu (alebo ďalšie šalátové listy), plátky hrušiek, nadrobno rozdrobený feta syr a nasekané vlašské orechy.
- V inej miske spojíme balzamikový ocot, olivový olej, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame a nalijeme na šalát. Jemne premiešame, aby sme obalili všetky súčiastky.
-
Podávanie:
- Na tanieri servírujeme kuracie prsia vedľa hruškového šalátu. Môžeme pridať ešte pár orechov na ozdobu.
- Šalát môžeme podávať aj ako prílohu alebo samostatne ako ľahké jedlo.
Prajem dobrú chuť!