Potrebujete:
– 4 kuracie prsia
– soľ
– čierne korenie
– olivový olej
– maslo
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 pohár smotany na varenie
– 1 pohár bieleho vína
– 1 väčšia cibuľa
– 2 lyžice hladkej múky
Kuracie prsia s kožou
Postup:
1. Osolíme a okoreníme kuracie prsia podľa vlastnej chuti.
2. Na panvici zahrejeme olivový olej a prsia z oboch strán opečieme do zlatista. Následne ich preložíme do pekáča.
3. Do panvice dáme maslo, pridáme nasekaný cesnak a opražíme krátko.
4. Pridať nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista.
5. Následne vmiešame múku a dôkladne premiešame.
6. Zalejeme bielym vínom a necháme krátko povariť.
7. Do zmesi pridáme smotanu na varenie a pomaly priveďte k varu.
8. Zmes prelejeme na prsia v pekáči a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.
Podávame s knedľou, ryžou alebo zemiakovým pyré. Prajeme dobrú chuť!