Kuracie prsia wellington

 

Aby ste získali viac inšpirácie pre jedlá, tu je návod na kuracie prsia Wellington:

Potrebné suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa preferencie
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 8 plátkov lístkového cesta
  • 1 vajce, rozšľahané na potretie

 

Kuracie prsia Wellinton

Návod na prípravu:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Kuracie prsia osolte a okoreňte z oboch strán.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a z oboch strán opečte kuracie prsia, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Následne ich odložte bokom.
  4. Do tej istej panvice pridajte maslo a na nízkej teplote orestujte šampiňóny s cesnakom asi 5 minút, kým sa nezredukujú.
  5. Vypnite oheň a vmiešajte nasekanú petržlenovú vňatku.
  6. Rozvaľkajte lístkové cesto na pracovnej ploche a rozdeľte ho na 4 časti.
  7. Každý plátok cesto vyváľajte a položte naň 1 kus kuracieho mäsa.
  8. Na vrch kuracieho mäsa rozložte zmes šampiňónov.
  9. Zabaľte lístkové cesto okolo kuracieho mäsa a dôkladne uzavrite.
  10. Každé zabaľované kuracie prsia potrite rozšľahaným vajcom.
  11. Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút, kým cesto nezíska zlatistý ton.
  12. Vyberte z rúry a nechajte aspoň 5 minút odpočívať pred podávaním.

Najlepšie je kombinovať s restovanou zeleninou alebo čerstvým šalátom. Prajeme chutný zážitok!

Kuracie prsia wellington-2

2) Kuracie prsia wellington

Kuracie prsia Wellington predstavujú vynikajúci a luxusný pokrm, ktorý sa dobre hodí na špeciálne udalosti. Tento recept je skvelým spôsobom, ako prekvapiť vašich hostí a obohatiť ich chuťové zážitky. Nižšie nájdete kompletný recept, ktorý si zamilujete!

Šošovicový prívarok s pomaly pečeným bravčovým

Šošovicový prívarok s pomaly pečeným bravčovým

Čítať viac »

Ingrediencie potrebné na prípravu

Pri príprave kuracích pŕs Wellington budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 250 g húb (napríklad šampiňónov)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g šunky (proscuitto)
  • 500 g lístkového cesta
  • 1 vajce na potretie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 0,5 dl šampanského (voliteľné)

Postup na prípravu kuracích pŕs Wellington

1. Najprv pripravte náplň z húb. Na panvici s troškou oleja osmažte nasekanú cibuľu a cesnak, potom pridajte nakrájané huby a restujte, kým sa všetka vlhkosť neodparí.

2. Kuracie prsia ochuťte soľou a korením. Na panvici ich krátko opečte, aby dostali farbu a následne ich nechajte vychladnúť.

3. Na každé kuracie prso položte plátky šunky a ochladené huby, následne ich zabaľte do lístkového cesta. Úplne uzavrite a potrite rozšľahaným vajcom.

4. Pečte v predohriatej rúre na 200 °C približne 25–30 minút, kým cesto nezíska zlatohnedú farbu.

5. Podávajte s obľúbenou omáčkou a zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

24 Komentárov

  1. Drahomir Vydareny píše:

    Recept vyzerá zaujímavo.

  2. Lubos02 píše:

    Myslím, že toto sa pokúsime pripraviť tento víkend.

  3. Bohuslav Kusnirova píše:

    Ďakujem za návod, určite vyskúšam.

  4. Liska Aurelia píše:

    Kuracie mäso je skvelé, ale neviem, či by som sa na to odvážila. No uvidíme.

  5. Janko123 píše:

    Tento recept je skvelý! Kuracie prsia Wellington vyzerajú veľmi chutne a elegantne. Určite to vyskúšam na rodinnej oslave. Mám rád, keď môžem prekvapiť svojich blízkych niečím novým a zaujímavým. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. ZelenyKocur píše:

    Wow, tento recept ma naozaj zaujal! Kombinácia kuracieho mäsa a húb vo flaky je perfektná. Mám chuť to vyskúšať hneď teraz! Neviem sa dočkať, kedy to pripravím na večeru. Super článok!

  7. Svetluska88 píše:

    Takže kuracie prsia Wellington, to znie úžasne! Milujem variť nové jedlá a tento recept sa mi veľmi páči. Určite to vyskúšam počas víkendu. Ďakujem za podrobný postup, ktorý je naozaj jednoduchý a zrozumiteľný!

  8. KreativnyGuru píše:

    Tento recept je dokonalý pre každú špeciálnu príležitosť! Kuracie prsia vo flaky sú tak luxusné a chutné. Teším sa na to, ako poteším svojich hostí touto lahôdkou. Skvelý tip, určite ho odporučím aj ostatným!

  9. PeppaPigFan píše:

    Recept na kuracie prsia Wellington je super nápad! Už dávno som hľadal niečo takéto na špeciálne večere s rodinou. Je skvelé, že môžem pripraviť niečo tak elegantné aj doma. Ďakujem za tento skvelý tip!

  10. ChutnaZena píše:

    Toto jedlo vyzerá veľmi lákavo! Som nadšená z možnosti pripraviť niečo takéto doma bez veľkej námahy. Kuracie prsia Wellington určite otestujem a verím, že budú všetkým chutiť. Veľká vďaka za inšpiráciu!

  11. JasminovaDusa píše:

    Tento recept ma úplne dostal! Kombinácia chutí s hubami a cesnakom je presne to, čo mám rada. Už sa teším na to, ako si pripravím tieto lahodné kuracie prsia Wellington pre svojich priateľov.

  12. _Foodie_Lover_ píše:

    !To vyzerá fantasticky! Rád skúšam nové recepty a toto bude ďalší úspech v mojej kuchyni. Vďaka za podrobný popis krokov; myslím si, že to zvládnem aj ja ako amatérsky kuchár!

  13. _Vesely_vlcek_ píše:

    . Recept je skvelý pre rodinné stretnutia alebo párty s priateľmi! Určite pripravím túto lahôdku a poteším všetkých okolo seba. Teším sa na tú úžasnú chuť!

  14. _Srdieckova_Kucharka_ píše:

    . Tento recept mi dal dobrú inšpiráciu pre moju ďalšiu večeru s rodinou! Milujem variť nové veci a toto vyzerá ako ideálny spôsob, ako im ukázať moju lásku cez jedlo.

  15. Janko123 píše:

    Tento recept na kuracie prsia Wellington vyzerá naozaj úžasne! Určite ho vyskúšam na víkendovú večeru. Mám rád, keď môžem prekvapiť svojich priateľov niečím chutným a elegantným. Vďaka za skvelý tip!

  16. ZelenýSlon píše:

    Wow, kuracie prsia Wellington! To je presne to, čo potrebujem na moju narodeninovú oslavu. Je to jednoduché a zároveň pôsobivé jedlo. Všetko to cesto a šampiňóny znejú fantasticky! Teším sa na to!

  17. MiaKucharka píše:

    Jeeej, veľmi pekný recept! Milujem kombináciu kuracieho mäsa a húb. Určite ho vyskúšam tento týždeň. Vždy hľadám niečo nové do mojej kuchyne a toto je skvelá inšpirácia. Ďakujem za zdieľanie!

  18. TancujucaHruška píše:

    Tento recept vyzerá tak chutne! Kuracie prsia Wellington sú pre mňa novinkou, ale veľmi sa teším, že som objavila túto skvelú kombináciu chutí. Určite si to pripravím na rodinné stretnutie. Vďaka za tip!

  19. DinoLover99 píše:

    Kuracie prsia Wellington znie ako perfektný pokrm pre špeciálne príležitosti! Nikdy by ma nenapadlo kombinovať šampiňóny s kuracím mäsom takto štýlovo. Som nadšený a už sa teším na výsledok v kuchyni!

  20. FunkyKocur píše:

    Super nápad s týmto receptom! Mám rád všetko, čo je zabalené v lístkovom ceste, a ešte viac keď ide o kuracie mäso. Vždy sa snažím nájsť niečo zaujímavé do mojej kuchyne, takže toto je ideálne.

  21. SrdiečkoMamy píše:

    ‚Kuracie prsia Wellington‘ – wow! Tento názov ma okamžite zaujal. Veľmi sa mi páči spôsob prípravy a určite si tento recept zapíšem do svojej kuchárskej knihy. Ďakujem za inšpiráciu, určite to skúsim uvariť!

  22. _Rybka_2023_ píše:

    ‚Dobrú chuť‘ je málo povedané! Tento recept mi robí slinky už len pri čítaní. Myslím si, že by som mohol pozvať priateľov a pripraviť im niečo výnimočné ako toto jedlo. Veľmi sa teším!

  23. !Svetluška! píše:

    ‚Kuracie prsia Wellington‘ sú proste klasika! Som nadšená z toho, ako jednoducho to vyzerá pripraviť. Veľa šťastia s pečením každému, kto to skúsi – ja som rozhodnutá ho urobiť už tento víkend.

  24. -HraváBublina- píše:

    ‚Kuracie prsia Wellington‘ vyzerajú úžasne! Nielen že sú chutné, ale aj krásne spravené – ideálne pre večeru s rodinou alebo priateľmi. Už teraz rozmýšľam o tom, akú omáčku k tomu pripravím.