Recept na zapekané kuracie prsia s hubami a so smotanou:
Potrebujeme:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 250g hubiek (napríklad šampiňóny)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, petržlenová vňať
– mozzarella syr (optionálne)
Kuracie prsia zapekané s hubami a so smotanou
Postup:
1. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame.
3. Na panvici rozpustíme trochu masla a orestujeme cibuľu a cesnak. Pridáme huby a dusíme ich, kým nevydajú vodu a tá zvädneme.
4. Vhodíme nakrájané kuracie prsia a opečieme z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
5. Pridáme smotanu na varenie a necháme vrieť, kým omáčka trochu zahustne. Podľa potreby môžeme pridať trochu mlieka, aby omáčka nebola príliš hustá.
6. Na záver primiešame nakrájanú petržlenovú vňať a omáčku ochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme troškou strúhanky.
8. Položíme do nej vrstvu kuracích pŕs s hubami a na vrch nasypeme strúhanku alebo nastrúhame mozzarella syr.
9. Misa sa dá do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20-25 minút, kým syr nezíská zlatistú farbu.
10. Hotové zapekané kuracie prsia s hubami a so smotanou môžeme servírovať s varenými zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!