Recept na zapekané kuracie prsia s hubami a so smotanou:

Potrebujeme:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 250g hubiek (napríklad šampiňóny)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, petržlenová vňať
– mozzarella syr (optionálne)

Kuracie prsia zapekané s hubami a so smotanou

Postup:

1. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame.

3. Na panvici rozpustíme trochu masla a orestujeme cibuľu a cesnak. Pridáme huby a dusíme ich, kým nevydajú vodu a tá zvädneme.

4. Vhodíme nakrájané kuracie prsia a opečieme z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.

5. Pridáme smotanu na varenie a necháme vrieť, kým omáčka trochu zahustne. Podľa potreby môžeme pridať trochu mlieka, aby omáčka nebola príliš hustá.

6. Na záver primiešame nakrájanú petržlenovú vňať a omáčku ochutíme soľou a korením podľa chuti.

7. Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme troškou strúhanky.

8. Položíme do nej vrstvu kuracích pŕs s hubami a na vrch nasypeme strúhanku alebo nastrúhame mozzarella syr.

9. Misa sa dá do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20-25 minút, kým syr nezíská zlatistú farbu.

10. Hotové zapekané kuracie prsia s hubami a so smotanou môžeme servírovať s varenými zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *