obrúsok, aby sa odstránil prebytočný olej.
Teraz si môžete vychutnať chutné a chrumkavé kuracie rezne v cestíčku! Servírujte ich s tradičnými plackami, zemiakovým šalátom alebo inou obľúbenou prílohou. Prajeme dobrú chuť!
utierku, aby ste sa zbavili nadbytočného oleja.
Servírovanie:
- Kuracie rezne v obale podávajte horúce, najlepšie s prílohou ako sú zemiaky (varené, pečené alebo hranolky) a čerstvou zeleninou či šalátom.
Dobré požívanie!
3)
Suroviny:
- 500 g kuraciny (prsia alebo stehná)
- 2 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 100 g strúhanky
- 150 ml mlieka (alebo vody)
- soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 1 ČL papriky (sladkej alebo pikantnej)
- olej na vyprážanie
- citrón na servírovanie (nepovinné)
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Kuracie mäso dôkladne umyte a osušte. Potom ho nakrájajte na rezne (približne 1 cm hrubé). Môžete ich jemne naklepať, aby sa rovnomerne prepekli.
-
Príprava obalu:
- V míse rozšľahajte vajcia s mliekom a pridajte soľ, čierne korenie a sladkú papriku. Dobre premiešajte.
- V ďalšej nádobe pripravte hladkú múku a do tretej misky nasypte strúhanku.
-
Obalovanie rezňov:
- Každý kúsok kuracieho mäsa najprv obalte v múke, aby sa obal lepšie prichytil.
- Následne vložte do pripravenej zmesi vajec a okrem toho obalte v strúhanke. Uistite sa, že sú rezne dôkladne pokryté.
-
Vyprážanie:
- Na panvici zahrejte olej (asi 1-2 cm hlboký) na strednom plameni. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte obalené rezne.
- Smažte z každej strany približne 4-5 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a dobre prepečené. Počas vyprážania dbajte na to, aby teplota oleja nebola príliš vysoká, aby sa vonkajšia časť rezňov nepripálila, zatiaľ čo ich vnútro zostane surové.
-
Servírovanie:
- Vyprážané rezne preložte na papierovú utierku, aby ste sa zbavili nadbytočného oleja.
- Podávajte teplé s vybranou prílohou, ako sú zemiaky, ryža, alebo šalát. Na ozdobu môžete použiť plátky citrónu.
Dobré požívanie!