Momentálne pripravujem kuracie rezne v syre hermelín, ktoré patria medzi moje najobľúbenejšie pokrmy! Tu je recept, ktorý ti určite poslúži:
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 100 g syra hermelín
- 2 kusy vajec
- 100 g múky
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- strúhanka na obaľovanie
- olej na smaženie
Kuracie rezne v syre hermelín
Postup:
- Kuracie mäso jemne naklepeme na rovnomernú hrúbku a následne dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.
- Na každý plát umiestnime tenké plátky hermelínu a dôkladne zrolujeme.
- Vajcia rozšľaháme v miske a múku presypeme do ďalšej nádoby.
- Každý zrolovaný kúsok kuracieho mäsa najprv obalíme vo vajci a potom v múke. Následne ho opäť ponoríme do vajca a obalíme v strúhanke.
- Na panvici zahrejeme olej a kuracie rezne smažíme dozlatista z oboch strán.
- Hotové rezy necháme odkvapkať na kuchynskom papieri a servírujeme s dusenou zeleninou alebo zemiakovým pyré.
Verím, že tieto kuracie rezne v syre hermelín ti prídu veľmi chutné! Dobrú chuť!
2) Kuracie rezne v hermelíne
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 2 kusy hermelínu
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky
- 100 g hladkej múky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja (na smaženie)
- 1 strúčik cesnaku (voliteľne)
- Petržlenová vňať (na dekoráciu)
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia dôkladne umyjeme a osušíme. Nakrájame ich na tenké rezne.
- Odkrojíme kúsok hermelínu a nakrájame na tenké plátky, ktoré použijeme ako náplň.
-
Dochutenie mäsa:
- Kuracie rezne osoľte a okoreňte z oboch strán. Pre extra chuť môžete pridať aj prelisovaný cesnak.
-
Plnenie rezňov:
- Na každý kurací rez položte z oboch strán plátok hermelínu. Preložte ho na polovicu a jemne pritlačte, aby sa plátky hermelínu dobre spojili.
-
Obalenie:
- Pripravte si tri misky: jednu s hladkou múkou, druhú s vyšľahanými vajcami a tretiu so strúhankou.
- Každý naplnený rez najprv obalíme v múke, následne v vyšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.
-
Vyprážanie:
- Na panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote.
- Vkladajte kuracie rezne do panvice a vyprážajte ich z oboch strán, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, približne 4-5 minút na každej strane.
-
Podávanie:
- Upečené rezy naukladajte na papierové utierky, aby sa odsali prebytočný olej.
- Podávajte so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou prílohou. Ozdobte čerstvými vetvičkami petržlenovej vňate.
Dobrú chuť!