Kuracie rezne v pivnom cestíčku

Tu je recept na kuracie filé v pivnom cestíčku:

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracieho mäsa (filety)
  • 1 pohár piva
  • 1 pohár múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Kuracie filety v pivnom cestíčku

Postup:

  1. Kuracie filety jemne naklepte a ochuťte soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
  2. V miske pripravte cestíčko kombinovaním múky a piva. Môžete pridať aj ďalšie koreniny podľa chuti, napríklad cesnakový prášok alebo mletú papriku.
  3. Na panvici zohrejte olej na strednej teplote.
  4. Každý kúsok kuracieho filé namočte do cestíčka, aby bol úplne obalený, a potom ho položte na tanier.
  5. Keď sa olej dostatočne zahreje, začnite vyprážať filety. Smažte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatohnedej farby.
  6. Hotové kuracie filety nechajte krátko odkvapkať na papierovej utierke, aby sa odstránil prebytočný olej.

A voila! Tu máš svoje chutné kuracie filety v pivnom cestíčku. Môžeš ich servírovať so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo na čerstvom chlebe. Dobrú chuť! Ak chceš ďalšie recepty, neváhaj sa opýtať.

 

Kuracie rezne v pivnom cestíčku - 2

2) Kuracie rezne v pivnom cestíčku

Ingrediencie:

Kuracie prsia v smotanovej omáčke

Kuracie prsia v smotanovej omáčke

Čítať viac »

  • 500 g kuracieho prsného mäsa
  • 200 ml svetlého piva
  • 150 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku (voliteľné)
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • Citron na servírovanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Potom ich nakrájajte na rezne s hrúbkou 1-1,5 cm.
    • Osolte a okoreňte rezne z oboch strán podľa svojho vkusu.
  2. Cesto:

    • V miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva, vajcia a pivo.
    • Dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto bez hrudiek. Ak preferujete cesnakovú chuť, pridajte aj cesnakový prášok.
  3. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja na strednej teplote.
    • Každý kurací rez namočte do pivného cestíčka, aby bol rovnomerne pokrytý, a opatrne ho vložte do horúceho oleja.
    • Vyprážajte rezne z oboch strán, kým nebudú zlato-hnedé a chrumkavé (približne 5-7 minút z každej strany).
  4. Podávanie:

    • Upečené rezne odstráňte z panvice a položte ich na papierové utierky, aby sa zbavili prebytočného oleja.
    • Servírujte horúce s plátkom citrónu a obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

25 Komentárov

  1. Tvircikova píše:

    Ďakujem za super recept, určite vyskúšam!

  2. Oleg Fabian píše:

    Recept je veľmi lákavý, ďakujem za zdieľanie!

  3. Kosikova Daniel píše:

    Kuracie rezne v pivnom cestíčku sú moje obľúbené, pekný recept!

  4. Anonym píše:

    Skvelý recept! Rada experimentujem v kuchyni a tento sa mi veľmi páči.

  5. Radosť123 píše:

    Tento recept na kuracie rezne v pivnom cestíčku je úžasný! Veľmi sa mi páči, ako je to jednoduché a rýchle. Už sa teším, keď to skúsim doma. Určite to bude mňam!

    1. MačkaVložka píše:

      Súhlasím! Mám rád recepty, ktoré sú rýchle a chutné. Tento vyzerá ako skvelý spôsob, ako prekvapiť rodinu!

  6. SvetlýDúha píše:

    Wow, aké jednoduché a chutné! Už som si zapísal suroviny a ideme na to s deťmi! Dúfam, že sa nám podarí urobiť také krásne rezne.

  7. ZelenýJablko píše:

    Toto je presne to, čo hľadám! Kuracie mäso v pivnom cestíčku znie fantasticky. Určite to vyskúšam cez víkend!

    1. 😍 Janka 🔥 píše:

      Vyskúšajte. Dobrú chuť! 🙂

  8. SladkýSen píše:

    Recept je skvelý! Už sa teším na tú chrumkavú chuť. Mám rada kombináciu piva a kuracieho mäsa. S týmto určite uspokojím svojich hostí.

    1. HravýLvíček píše:

      Aj ja mám rada, keď môžem pohostiť priateľov niečím novým! Tento recept vyzerá veľmi lákavo.

    2. VeselýVčielka píše:

      ‚HravýLvíček‘, súhlasím s tebou! Je dobré mať nové nápady na varenie pre návštevy.

  9. 'JasnýKrajina' píše:

    ‚Nemôžem uveriť, aké jednoduché to je!‘ Určite vyskúšam s citrónom. To dodá jedlu špeciálny šmrnc!

  10. Kočka63 píše:

    Super recept! Rýchlo a jednoducho pripravené kuracie rezne – ideálne pre rodinné obedy!

  11. ČokoládovýZajko píše:

    Vyprážané rezne milujem! Takáto jednoduchá verzia ma určite nadchla.

    1. 😍 Janka 🔥 píše:

      Tie s pivom sú trocha iné a ešte chutnejšie! 🙂

  12. Kocúrik12 píše:

    Tento recept na kuracie rezne je úžasný! Rýchlo a jednoducho sa pripravuje a chutí fantasticky. Už sa teším, keď si ho pripravím na rodinnú večeru. Ďakujem za skvelý tip!

  13. Jozefka56 píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Kuracie rezne v pivnom cestíčku sú vždy hitom na našich rodinných oslavách. Pridám aj cesnakový prášok, aby to malo šmrnc! Dobrú chuť všetkým!

  14. Svetlanka99 píše:

    Super recept! Kuracie rezne sú moja obľúbená pochúťka a v pivnom cestíčku ich ešte nepoznám. Určite to vyskúšam, vyzerá to jednoducho skvele!

  15. Pavol123 píše:

    Ahojte! Tento recept ma veľmi zaujal. Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Vyskúšam ho už tento víkend. Dúfam, že to dopadne skvele!

    1. ZuzanaK píše:

      Pavol, určite sa ti podarí! Ja som už robila tieto rezne a všetkým chutili. Pridala som aj trošku papriky do cesta.

      1. 😍 Janka 🔥 píše:

        Dobrý nápad!

    2. Marek_45 píše:

      Súhlasím s tebou, Pavol! Chystám sa pripraviť ich na grilovačku s priateľmi. Určite budeme mať úspech!

      1. 😍 Janka 🔥 píše:

        Veľmi dobrý plán, pripraviť ich na grilovačku. 🙂