Ak sa snažíte nájsť recept na kuracie rezne, ktorý je možné podávať so zemiakovými plackami, tu je jednoduchý postup:
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 2 vajcia
- 1 šálka strúhanky
- 1 šálka múky
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na zemiakové placky:
- 4 veľké zemiaky
- 1 vajce
- 1/4 šálky múky
- soľ
- maslo na pečenie
Kuracie rezne v zemiakových plackách
Postup prípravy:
- Dobre umyte kuracie prsia nakrájajte na tenké rezne.
- Do misky vložte vajcia a pomocou vidličky ich trochu rozmiešajte.
- V inej miske skombinujte strúhanku, múku, soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti.
- Ponorte jeden kus kuracieho mäsa do rozšľahaného vajca, potom ho dôkladne obaľte v zmesi múky a strúhanky, čím zabezpečíte, že celé mäso je pokryté.
- Rovnaký postup opakujte so všetkými kúskami mäsa.
- Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo olivového oleja, aby pokrylo dno.
- Kuracie rezne smažte na panvici z oboch strán do zlatistého sfarbenia.
- Na druhej panvici rozpustite maslo a pripravte zemiakové placky.
- Zemiaky ošúpte, nastrúhajte a vyložte na čistú utierku. Utierkou dobre stlačte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
- Do misky pridajte nastrúhané zemiaky, vajce, múku a soľ podľa chuti. Všetko dôkladne premiešajte.
- Na panvicu rozohrejte olej a na každú placku použite malé množstvo zmesi. Pomocou dlane ju mierne sploštite a smažte z oboch strán do zlatista.
- Upečené placky preneste na tanier a na ne položte kuracie rezne.
- Podávajte s rôznymi prílohami, napríklad so šalátom či zeleninovou oblohou.
Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave lahodných kuracích rezňov so zemiakovými plackami! Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie rezne v zemiakovej placke
Na kuracie rezne:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 1-2 vajcia
- Strúhanka na obaľovanie
- Olej na vyprážanie
Na zemiakové placky:
- 500 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- 3-4 lyžice hladkej múky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Postup:
Príprava kuracích rezňov:
- Kuracie mäso umyte a osušte. Nakrájajte ich na plátky hrubé približne 1-2 centimetre.
- Plátky posoľte a okoreňte podľa vlastného vkusu.
- Do misky rozbite vajcia a dobre ich premiešajte pomocou metličky.
- Najprv obalte plátky mäsa v múke, potom ich ponorte do rozšľahaného vajca a napokon obalte v strúhanke.
- Na panvici zohrejte olej a rezne opekajte do zlatista z oboch strán (asi 4-5 minút na každú stranu). Následne ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
Príprava zemiakových placiek:
- Zemiaky a cibuľu očistite a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Nastrúhané zemiaky a cibuľu poriadne vyžmýkajte, aby ste sa zbavili nadbytočnej vody.
- V miske skombinujte nastrúhané zemiaky a cibuľu s vajcom, múkou, soľou a koreninami, kým nedosiahnete jednotnú zmes.
- Na panvici zohrejte olej a pomocou lyžice formujte placky. Opekajte ich z oboch strán, kým nie sú zlatisté a chrumkavé (asi 3-4 minúty z každej strany).
Podávanie:
Na tanier umiestnite jednu zemiakovú placku, na ňu položte kurací rezň a zakryte druhou zemiakovou plackou. Môžete servírovať s kyslou smotanou alebo čerstvým šalátom.
Na zdravie!