Recept na kuracie soté s cestovinami z mojej kuchyne.
Ingrediencie:
- 400 gramov kuracieho deka (prsia alebo stehná)
- 250 gramov farebných cestovín (napr. špagety, penne, fusilli)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 paprika (červená, žltá, zelená)
- 1 mrkva
- 100 gramov hrášku (môžete použiť aj zmrazený)
- 250 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie na dochutenie
- čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlenová vňať)
Kuracie soté s cestovinami
Príprava:
- Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a dochutíme soľou a korením podľa vlastného vkusu.
- V hrnci zohrejeme osolenú vodu a varíme cestoviny tak, aby boli al dente, podľa pokynov na obale. Akonáhle sú cestoviny hotové, scedíme ich a rezervujeme.
- Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Orestujeme do zlatista.
- Pridáme nakrájanú papriku, mrkvu a hrášok a dusíme približne 5 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
- Potom pridáme kuracie mäso do panvice a z každej strany ho restujeme, kým nezíska zlatistú farbu a nie je uvarené.
- Stiahneme teplotu a pridáme smotanu na varenie. Dobre premiešame a necháme variť ešte 5-10 minút, aby sa mäso dokonale prevarilo a ochutilo.
- Na záver do panvice pridáme uvarené cestoviny a všetko dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
- Servírujeme na tanieroch, ozdobíme čerstvými bylinkami a podávame horúce.
Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie soté s cestovinami – receptik
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho deka (prsia alebo stehná)
- 300 g cestovín (napr. penne, farfalle alebo špagety)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 zlatá paprika (alebo zelená)
- 200 ml smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky oregána
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľné)
Príprava:
-
Príprava cestovín: Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu, osolte ju a varíte cestoviny podľa pokynov. Po uvarení ich sceďte a nechajte odkvapkať.
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kocky. Osoľte a dochuťte čiernym korením.
-
Opraženie: Na panvici zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a opražte ju, kým nebude sklovitá. Potom pridajte nasekaný cesnak a krátko ho opražte, až začne voňať.
-
Pridanie mäsa: Na panvicu pridajte nakrájané kuracie mäso a smažte ho, kým nezíska zlatohnedú farbu a nie je prepečené (okolo 5-7 minút).
-
Pridanie zeleniny: Pridajte nakrájanú červenú a zlatú papriku a dusíme ďalších 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Pridanie smotany: Do panvice pridajte smotanu na varenie, sladkú papriku a oregano. Dobre premiešajte a nechajte zmes variť na nízkej teplote, približne 5-10 minút, kým sa omáčka nezahustí.
-
Spájanie: Nakoniec do panvice pridajte uvarené cestoviny a všetko dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny obalili v omáčke.
-
Servírovanie: Podávajte horúce, posypané strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte záujem.
Prajeme dobrú chuť!