Potrebujeme:
– 500 g kuracieho mäsa (pŕs, stehien, krídel)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červenú papriku
– 1 zelenú papriku
– 1 lyžičku kari korenia
– 1 lyžičku kurkumy
– 1 lyžičku paprikového prášku
– 1 hrnček ananásového džúsu
– 1 hrnček nakrájaného ananásu
– 2 lyžice oleja
– soľ a korenie podľa vlastného vkusu
– kôpor alebo petržlen na dekoráciu
Kuracie soté s kari a ananásom
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na kúsky, zatiaľ čo cibuľu, cesnak a papriku na jemné časti.
2. Na panvici zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie mäso z každej strany, až kým nezíska zlatistú farbu. Opražené mäso presunieme do misky a odložíme bokom.
3. Do panvice dáme cibuľu a cesnak a opražíme ich do zlata. Následne pridáme papriku a tiež ju opečieme.
4. Do panvice vsypeme kari korenie, kurkumu a paprikový prášok a dôkladne premiešame.
5. Následne pridáme ananásový džús spolu s kuracím mäsom. Podľa vlastnej chuti môžeme upraviť soľ a korenie.
6. Zakrytý hrniec necháme dusiť na nízkej teplote približne 20-25 minút, kým nebude mäso uvarené a dobre dochutené.
7. Nakoniec pridáme nakrájaný ananás a prehrejeme ho len krátko.
8. Soté servírujeme posypané kôprom alebo petržlenom. Môžeme k nemu podávať ryžu alebo cestoviny. Prajeme dobrú chuť!