Tu je návod na prípravu kuracieho soté v tortilovej placke:
Čas na prípravu: 30 minút
Počet porcií: 4
Zloženie:
- 500 g kuracieho mäsa, nakrájaného na úzke prúžky
- 1 veľká cibuľa, krájaná na tenké plátky
- 1 paprika, nastrúhaná na tenké pásiky
- 200 g húb (napríklad šampiňónov), krájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- tortilové placky
- zahustenie omáčkou (voliteľné)
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Kuracie soté v tortilovej placke
Postup prípravy:
- Všetky ingrediencie a prípravy si pripravte, aby ste mohli rýchlo variť.
- Na panvici na strednom ohni rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Opečte ich do zlato-hneda.
- Do panvice vložte kuracie prsia a orestujte ich, až kým nie sú úplne prepečené. Môžete pridať trošku sójovej omáčky na dochutenie.
- Pridajte papriku a huby a varte, kým nezmäknú.
- Ak preferujete omáčku hushšej konzistencie, môžete pridať zahustenie.
- Opečené kuracie soté rozložte na tortilové placky a zrolujte.
- Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie soté v placke
Na kuracie soté:
- 500 g kuracieho mäsa
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 polievkové lyžice oleja
- Soľ a čierne korenie podľa potreby
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregána (nepovinné)
Na placky:
- 250 g hladkej múky
- 150 ml vody
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- Soľ podľa potreby
Príprava:
-
Príprava placky:
- Do misky preosejte múku a pridajte štipku soli.
- Postupne prilievajte vodu a olivový olej, miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
- Cesto nechajte odpočívať približne 15 minút.
-
Príprava kuracieho soté:
- Kuracie mäso umyte, osušte a nakrájajte na drobné kocky.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno. Papriky nakrájajte na pásiky.
- Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte do sklovita.
- Pridajte kuracie kúsky a opražte, kým nezískajú zlatistú farbu (asi 5-7 minút).
- Pak pridajte papriky, soľ, čierne korenie, sladkú papriku a oregano. Dobre premiešajte a varte ešte 5-7 minút, kým papriky nezmäknú.
-
Príprava plackov:
- Na pomúčenej pracovnej doske rozdeľte cesto na menšie guľôčky a povalte ich na tenké placky.
- Placky opražte na suchej panvici (bez pridania oleja) na strednom ohni približne 1-2 minúty z každej strany, až kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Servírovanie:
- Na upečené placky naneste kuracie soté a môžete pridať aj čerstvé bylinky alebo jogurt pre vylepšenie chuti.
- Zrolujte placky a podávajte ich teplé.
Prajem dobrú chuť!
3) Kuracie soté v placke receptík
Ingrediencie:
Na soté:
- 500 g kuracieho prsného mäsa
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušenej bazalky alebo oregana (voliteľné)
- 1 lyžička mletej papriky
Na placky:
- 4 veľké tortilly alebo pita chleby
- 100 g strúhanky syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
- Smetana alebo jogurt na podávanie (voliteľné)
- Čerstvá zelenina (napríklad šalát, paradajky, uhorky) na dekoračné účely
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia umyte a nakrájajte na malé kocky.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Papriky nakrájajte na tenké prúžky.
-
Soté:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte ich do sklovita, približne 2-3 minúty.
- Pridajte kuracie mäso a orestujte ho, kým nie je zlatohnedé (asi 5-7 minút).
- Následne pridajte papriky, soľ, korenie a sušené bylinky (ak používate). Dobre premiešajte a varte ďalších 5-7 minút, kým papriky nezmäknú a kuracie mäso je správne prepečené.
-
Príprava placky:
- Tortilly alebo pita chleby ohrejte na suchej panvici alebo v mikrovlnnej rúre, aby boli teplé a mäkké.
-
Servírovanie:
- Na teplú placku naneste kuracie soté. Posypte strúhaným syrom.
- Pokiaľ si prajete, môžete pridať aj trochu smotany alebo jogurtu a čerstvú zeleninu na ozdobenie.
- Zrolujte tortillu alebo pita chlieb a podávajte teplé.
Prajem dobrú chuť!