recept na prípravu týchto delikátnych báječných kuracích stehien.
Ingrediencie potrebné na prípravu:
- 4 kuracie dolné stehná
- 2 kusy cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika
- olej na praženie
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 200 ml kuracieho vývaru
Príprava kuracích spodných stehien
Postupujte nasledujúcim spôsobom:
1. Očistite a umyte kuracie spodné stehná pod tečúcou vodou, potom ich osušte papierovými utierkami.
2. Na panvici zohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistý nádych.
3. Pridajte kuracie stehná a restujte ich, kým sa neopečú do zlatista.
4. Ochuťte soľou, čiernym korením a mletou sladkou paprikou podľa vlastného vkusu.
5. V miske premiešajte vývar s hladkou múkou a potom pridajte túto zmes k stehnám na panvici.
6. Pod pokrievkou duste stehná asi 30 minút a občas ich premiešajte.
7. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo vývaru, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
8. Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!a lahodný recept, ktorý zvládne každý, vrátane nováčikov. Pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý osloví celú vašu rodinu.
Ingrediencie na prípravu
Na realizáciu tohto receptu budete potrebovať:
- 1 kg kuracích stehien spodnej časti
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2-3 zemiaky
- 1 čajovú lyžičku rímskej rasce
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olivový olej
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy
Príprava kuracích spodných stehien je nenáročná a rýchla. Najprv predhrejte rúru na 180 °C. Zatiaľ umyte a osušte kuracie stehná. Následne ich posoľte a okoreňte podľa vlastných preferencií. Na panvici rozohrejte olivový olej a opekajte stehná z oboch strán do zlatista.
Keď sú stehná zlatisté, presuňte ich na plech. Na rovnakej panvici osmahnite nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú, a potom ich pridajte k stehnám. Zemiaky nakrájajte na kocky a rovnomerne ich rozložte okolo kuracích stehien. Na záver posypte rímskou rascou a prekryte plech alobalom.
Pečte v predhriatej rúre asi 45 minút, následne alobal odstráňte a pečte blízko ďalších 15 minút, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Po upečení podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si toto vynikajúce jedlo s vašimi blízkymi!