Na prípravu kuracích stehien s kyslou kapustou budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 1 veľká hlava kyslej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá sladká paprika
– olej na opraženie
Kuracie stehná s kyslou kapustou
Postup prípravy:
1. Kuracie stehná osolíme, okoreníme a prikryjeme mletou sladkou paprikou.
2. Na panvicu nalejeme olej a opečieme kuracie stehná z každej strany, až kým nezískajú zlatisto-hnedú farbu.
3. Medzitým si pripravíme kyslú kapustu: očistíme ju, nakrájame na malé kúsky a varíme vo väčšom hrnci s vodou. Podľa vlastnej chuti dosolíme a varíme, kým kapusta nezmäkne.
4. Na panvici si orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista.
5. Potom pridáme opečené kuracie stehná do hrnca s kyslou kapustou a necháme variť približne 10-15 minút, aby sa chute vzájomne prepojili.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu (napríklad knedľou alebo zemiakovou kašou).
Tento jednoduchý recept na kuracie stehná s kyslou kapustou je ideálny pre celú rodinu a výborne chutí aj na druhý deň ako raňajky. Dobrú chuť!