Kuracie stehná a kyslá kapusta

Na prípravu kuracích stehien s kyslou kapustou budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 1 veľká hlava kyslej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá sladká paprika
– olej na opraženie

 

Kuracie stehná s kyslou kapustou

Postup prípravy:
1. Kuracie stehná osolíme, okoreníme a prikryjeme mletou sladkou paprikou.
2. Na panvicu nalejeme olej a opečieme kuracie stehná z každej strany, až kým nezískajú zlatisto-hnedú farbu.

3. Medzitým si pripravíme kyslú kapustu: očistíme ju, nakrájame na malé kúsky a varíme vo väčšom hrnci s vodou. Podľa vlastnej chuti dosolíme a varíme, kým kapusta nezmäkne.

Torta Red Velvet

Torta Red Velvet

Čítať viac »

4. Na panvici si orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista.
5. Potom pridáme opečené kuracie stehná do hrnca s kyslou kapustou a necháme variť približne 10-15 minút, aby sa chute vzájomne prepojili.

6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu (napríklad knedľou alebo zemiakovou kašou).

Tento jednoduchý recept na kuracie stehná s kyslou kapustou je ideálny pre celú rodinu a výborne chutí aj na druhý deň ako raňajky. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Judita Pirosova píše:

    Super recept, určite vyskúšam.

  2. Silvester86 píše:

    Vyznie to skvele, milujem kyslú kapustu!

  3. Bonifac90 píše:

    Takéto jednoduché recepty sú vždy skvelé.

  4. Tomas Mojzis píše:

    Nemôžem sa dočkať, kým si to uvarím.

  5. Kralikova Lenka píše:

    Znie to naozaj chutne, veľmi ľahký a rýchly recept!