Na prípravu kuracích stehien s kyslou kapustou potrebujeme nasledovné suroviny:
– 4 kuracie stehná
– 1 veľká hlava kyslej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá sladká paprika
– olej na smaženie
Kuracie stehná a kyslá kapusta
Postup prípravy:
1. Kuracie stehná osolíme, okoreníme a natreme mletou sladkou paprikou.
2. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie stehná z každej strany, kým nebudú zlatisto-kaštanové.
3. Medzitým si pripravíme kyslú kapustu: očistíme ju, najemno pokrájame a dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Podľa chuti pridáme soľ a necháme variť, kým kapusta nebude mäkká.
4. Na panvici si orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
5. Potom pridáme opečené kuracie stehná do hrnca s kyslou kapustou a necháme spolu variť ešte cca 10-15 minút, aby sa chute prepojili.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu (napr. knedľa, zemiaková kaša).
Tento jednoduchý recept na kuracie stehná s kyslou kapustou je vhodný pre celú rodinu a vynikajúco chutí aj na druhý deň dopoludnia. Dobrú chuť!
Super recept, určite vyskúšam.
Vyznie to skvele, milujem kyslú kapustu!
Takéto jednoduché recepty sú vždy skvelé.
Nemôžem sa dočkať, kým si to uvarím.
Znie to naozaj chutne, veľmi ľahký a rýchly recept!