Na prípravu kuracích stehien s kyslou kapustou potrebujeme nasledovné suroviny:
– 4 kuracie stehná
– 1 veľká hlava kyslej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá sladká paprika
– olej na smaženie
Kuracie stehná a kyslá kapusta
Postup prípravy:
1. Kuracie stehná osolíme, okoreníme a natreme mletou sladkou paprikou.
2. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie stehná z každej strany, kým nebudú zlatisto-kaštanové.
3. Medzitým si pripravíme kyslú kapustu: očistíme ju, najemno pokrájame a dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Podľa chuti pridáme soľ a necháme variť, kým kapusta nebude mäkká.
4. Na panvici si orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
5. Potom pridáme opečené kuracie stehná do hrnca s kyslou kapustou a necháme spolu variť ešte cca 10-15 minút, aby sa chute prepojili.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu (napr. knedľa, zemiaková kaša).
Tento jednoduchý recept na kuracie stehná s kyslou kapustou je vhodný pre celú rodinu a vynikajúco chutí aj na druhý deň dopoludnia. Dobrú chuť!