Kuracie stehná bez kosti a kože - Recept

Kuracie stehná bez kosti a kože – recept, ktorý vám prinesie radosť. Kura si môžeme pripraviť na množstvo spôsobov, no najchutnejšie sú tie, ktoré sú bez kože alebo ak je koža krásne zlatistá a chrumkavá. Gumená koža nemusí byť najpríjemnejšia na konzumáciu.

Dnes vám ukážem všetko prostredníctvom dvoch receptov, ktoré som pre vás pripravila.

 

Na potrebné ingrediencie budeme potrebovať:
– 4 kuracie stehná bez kostí a kože
– 2 lyžice olivového oleja
– Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
– Čerstvo nasekaná petržlenová vňať

 

Kuracie stehná bez kosti a kože – Recept

Postup:
1. V miske zmiešame olivový olej so soľou a korením.
2. Kuracie stehná dôkladne natrieme zmesou oleja, soli a korenia.
3. Stehná umiestnime do pekáča a pečieme v rúre predhriatej na 200°C približne 45-50 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú dostatočne prepečené.
4. Pred servírovaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávame napríklad s dusenou zeleninou alebo ryžou. Prajem dobrú chuť!

 

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

Čítať viac »

Kuracie stehná bez kosti a kože - 2

2) Kuracie stehná bez kosti a kože – Môj recept

Aby ste pripravili kuracie stehná bez kostí a kože, budete potrebovať tieto prísady:

– 4 kuracie stehná bez kostí a kože
– 2 lyžice oleja
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– Soľ a korenie podľa chuti
– 200 ml kuracieho vývaru
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica masla

Postup prípravy:

1. Kuracie stehná osušte papierovými utierkami a odstráňte prípadné zvyšky tuku.
2. Na panvici rozohrejte olej a opražte kuracie stehná z oboch strán do peknej zlatista. Potom ich vyberte z panvice a uložte na tanier.
3. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
4. Pridajte mletú sladkú papriku a krátko premiešajte.
5. Vráťte kuracie stehná späť do panvice a nalejte kurací vývar.
6. Dusíme kuracie stehná pod pokrievkou do mäkka asi 20-25 minút.
7. Keď sú stehná zmäknuté, preložte zmes do mixéra a rozmixujte na hladkú omáčku.
8. Omáčku vráťte späť do panvice a za stáleho miešania pridajte hladkú múku a maslo. Varíme ešte asi 5 minút, kým omáčka nezhustne.
9. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
10. Podávame s uvarenou ryžou alebo zemiakovou kašou.

Tento recept je nenáročný a rýchly na prípravu, skvele sa hodí pre všetkých milovníkov kuracieho mäsa. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Polakova Bernard píše:

    Výborný recept, určite ho vyskúšam.

  2. Gocnik Anna píše:

    Kuracie stehná bez kože sú vždy najlepšie, ďakujem za recept.

  3. Anonym píše:

    Super recept, zbožňujem kuracie mäso.

  4. Fpokorny píše:

    Milujem jednoduché recepty a tento vyzerá veľmi chutne. Ďakujem!

  5. Dionyz07 píše:

    Naozaj chutné a jednoduché na prípravu. Veľmi dobrý nápad!

  6. Emolnarova píše:

    Tento recept vyskúšam, znie to super!

  7. Mikulas31 píše:

    Vyzerá to naozaj chutne a nie je to zložité na prípravu.