Kuracie stehienka sú výborným zdrojom proteínov a delikátnym mäsovým variantom. Prinášame vám jednoduchý recept na dolné kuracie stehná pripravované po slovensky:
Čo budete potrebovať:
– 4 dolné kuracie stehná
– soľ a korenie na ochutenie
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– čerstvá nasekaná petržlenová vňať
Recept na dolné kuracie stehná
Postup:
1. Dolné kuracie stehná dôkladne opláchnite pod prúdom vody a následne ich osušujte papierovým uterákom.
2. V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, soľ, korenie a čerstvú nasekanú petržlenovú vňať.
3. Pomocou kefy alebo svojich rúk vmasírujte vzniknutú zmes do povrchu kuracích stehien. Nezabudnite ich nechať marinovať minimálne 30 minút, ale najlepšie je nechať ich odležať v chladničke cez noc.
4. Rúru predhrejte na 200 °C.
5. Kuracie stehienka uložte na plech, ktorý ste vyložili papierom na pečenie, a pečte ich v rúre približne 40 – 45 minút, alebo dokiaľ nezískajú krásnu zlatistú farbu.
6. Po vybratí z rúry nechajte stehienka niekoľko minút odpočívať, a potom ich možete servírovať s plátkami citróna a vášrou obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!