Kuracie stehna dolné - Recepty

Kuracie stehienka sú výborným zdrojom proteínov a delikátnym mäsovým variantom. Prinášame vám jednoduchý recept na dolné kuracie stehná pripravované po slovensky:

Čo budete potrebovať:
– 4 dolné kuracie stehná
– soľ a korenie na ochutenie
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– čerstvá nasekaná petržlenová vňať

 

Recept na dolné kuracie stehná

Postup:
1. Dolné kuracie stehná dôkladne opláchnite pod prúdom vody a následne ich osušujte papierovým uterákom.

2. V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, soľ, korenie a čerstvú nasekanú petržlenovú vňať.

3. Pomocou kefy alebo svojich rúk vmasírujte vzniknutú zmes do povrchu kuracích stehien. Nezabudnite ich nechať marinovať minimálne 30 minút, ale najlepšie je nechať ich odležať v chladničke cez noc.

Špargľová polievka

Špargľová polievka

Čítať viac »

4. Rúru predhrejte na 200 °C.

5. Kuracie stehienka uložte na plech, ktorý ste vyložili papierom na pečenie, a pečte ich v rúre približne 40 – 45 minút, alebo dokiaľ nezískajú krásnu zlatistú farbu.

6. Po vybratí z rúry nechajte stehienka niekoľko minút odpočívať, a potom ich možete servírovať s plátkami citróna a vášrou obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Alan Skutecky píše:

    Vynikajúci recept! Určite vyskúšam.

  2. Melania79 píše:

    Kuracie stehná s cesnakom sú moja obľúbená kombinácia. Ďakujem za recept!

  3. Gslobodnikova píše:

    Tento recept znie skvele a je veľmi jednoduchý na prípravu. Teším sa, že ho vyskúšam!

  4. Rastislav51 píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  5. Beno Bohdana píše:

    Tento recept je skvelý, ľahko sa pripravuje a chutí vynikajúco.

  6. Jbabka píše:

    Ďakujem za tip, milujem kuracie mäso a rada skúšam nové recepty.

  7. Odej píše:

    Recept sa mi veľmi páči, jednoduchý a chutný.