Kuracie stehná na 7spôsobov

1. Kuracie stehienka na medovo-sójovej marináde

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • Soľ a čierne korenie

Postup:

  1. V miske spojte sójovú omáčku, med, olej, rozdrvený cesnak, soľ a korenie.
  2. Kuracie stehienka vložte do marinády a nechajte ich marinovať aspoň 1 hodinu (najlepšie cez noc v chladničke).
  3. Rúru predhrejte na 200 °C. Stehná vyberte z marinády a položte ich do pekáča. Prelejte zvyškom marinády.
  4. Pečte približne 30-40 minút, kým nie sú kuracie stehienka zlaté a šťavnaté. Podávajte s ryžou a zeleninovým šalátom.

2. Kuracie stehienka na pive

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 1 plechovka piva (najlepšie svetlého)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na plátky)
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájané)
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • Soľ a korenie
  • Niekoľko vetvičiek tymiánu

Postup:

  1. Na panvici orestujte na oleji cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  2. Osoľte a okoreňte kuracie stehienka, potom ich pridajte k restovanej zelenine a pečte zo všetkých strán.
  3. Zalejte pivo, pridajte horčicu a tymián. Priveďte do varu a následne znížte teplotu.
  4. Zakryte pokrievkou a nechajte dusiť 30-40 minút, až sú stehienka mäkké. Podávajte s chlebom alebo varenými zemiakmi.

3. Pikantné kuracie stehienka so zeleninou

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 1 červená paprika (nakrájaná na kusy)
  • 1 zelená paprika (nakrájaná na kusy)
  • 2 mrkvy (nakrájané na kolieska)
  • 1 cibuľa (na štvrtiny)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej a štipľavej)
  • Soľ a čierne korenie

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej. Orestujte cibuľu a mrkvu, až zmäknú.
  2. Kuracie stehienka osoľte, okoreňte a posypte paprikou. Pridajte ich k zelenine a opekajte.
  3. Pridajte papriky a duste ďalších 15-20 minút. Ak je to potrebné, pridajte trochu vody, aby sa jedlo nepripálilo.
  4. Podávajte s ryžou alebo kuskusom.

4. Kuracie stehienka na bylinkovom masle

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 100 g masla (zmäknutého)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 polievkové lyžice čerstvých byliniek (rozmarín, tymián, petržlen)
  • Soľ a korenie

Postup:

  1. V miske spojte zmäknuté maslo, cesnak, bylinky, soľ a korenie.
  2. Maslo vmasírujte pod kožu kuracích stehien. Stehná ochuťte a zabaľte do fólie.
  3. Rúru predhrejte na 200 °C a pečte stehienka 40-45 minút, alebo až sú zlatisté.
  4. Podávajte s pečenými zemiakmi a zeleninou.

5. Kuracie stehienka s citrónom a rozmarínom

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • Niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu
  • Soľ a čierne korenie

Postup:

Zapekané kuracie so syrom

Zapekané kuracie so syrom

Čítať viac »

  1. V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu a kôru, cesnak, rozmarín, soľ a korenie.
  2. Marinujte kuracie stehienka v tejto zmesi aspoň 1 hodinu (ideálne cez noc).
  3. Rúru predhrejte na 180 °C a pečte stehienka 35-40 minút, kým nie sú zlato-hnedé.
  4. Podávajte s kuskusom a zelenou fazuľkou.

6. Kuracie stehienka na zeleninovej omáčke

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 1 cibuľa (nakrájaná na plátky)
  • 2mrkva (nahrubo nastrúhaná)
  • 1 cuketa (hrubo strúhaná)
  • 400 g rozdrvených paradajok
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenia

Postup:

  1. Na panvici zahrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu. Potom pridajte strúhanú mrkvu a cuketu, a krátko osmažte.
  2. Ochuťte kuracie stehná soľou a korením, a vložte ich na panvicu.
  3. Pridajte rozdrvené paradajky a varte približne 40 minút, kým sa mäso nestane mäkkým.
  4. Podávajte s čerstvým chlebom alebo cestovinami.

7. Kuracie stehná v sladko-pikantnej omáčke

Ingrediencie:

Zapekané cestoviny pre deti

Zapekané cestoviny pre deti

Čítať viac »

  • 4 kuracie stehná
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica čili pasty
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • Soľ a čierne korenie

Postup:

  1. V miske zmiešajte med, sójovú omáčku, čili pastu a cesnak.
  2. Predtým ochuťte kuracie stehná soľou a korením, potom ich marinujte v omáčke aspoň 1 hodinu.
  3. Predhrejte rúru na 200 °C. Stehná položte na plech a pečte 30-40 minút, kým nezíska zlatistú farbu.
  4. Podávajte s ryžou alebo omeletou so zeleninou.

Na záver

Kuracie stehná predstavujú naozaj všestranný a chutný základ pre rôzne pokrmy. Z týchto siedmich receptov si určite nájdete ten svoj obľúbený spôsob prípravy. Nezabudnite vyskúšať rôzne marinády a korenia a pridať do každého jedla svoj osobný dotyk kreativity. Prajem dobrú chuť!

 

Ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– soľ
– korenie
– olej

Kuracie stehná na 7 rôznych spôsobov

Postup:
1. Kuracie stehná dôkladne umyte, opláchnite a osušte papierovou utierkou.
2. Na každé stehno jemne posypte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
3. Do panvice pridajte olej a zahrejte ho na strednom plameni.
4. Kuracie stehná vložte do panvice a z oboch strán ich orestujte do zlata.
5. Po opečení stehná vyberte z panvice a nechajte ich chvíľu odpočívať na tanieri.
6. Podávajte s prílohou podľa svojho výberu (napríklad zemiakový šalát, ryža, alebo pečená zelenina).
7. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Wjakubova píše:

    Super recept! Kuracie stehná sú vždy skvelou voľbou.

  2. Branislava Mojzis píše:

    Tento recept som vyskúšala a bolo to vynikajúce. Ďakujem!

  3. Tothova Benjamin píše:

    Jednoduchý postup, skvelá chuť. Určite si to ešte uvarím.

  4. Urblik Bohumir píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  5. Soltisova Rene píše:

    Tento recept je skvelý, milujem kuracie mäso.

  6. Filc Jaroslav píše:

    Ľahké a rýchle recepty sú vždy super.

  7. Mkubanova píše:

    Dobrý nápad podať k tomu zemiakový šalát.

  8. Matus Kubanova píše:

    Kuracie stehná sú vždy skvelou voľbou.