Budete potrebovať:
– 4 kusy kuracích stehien
– 1 veľkú cibuľu
– 1 kg kyslej kapusty
– 200 ml kuchynskej smotany
– soľ, korenie, rasca, mletá paprika
– olej na smaženie
Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou
Postup:
1. Očistite kuracie stehná, umyte ich a osušte. Osolte, okoreníte a opražte na panvici s olejom z oboch strán do zlatistého odtieňa. Následne ich vyberte z panvice a nechajte odpočívať.
2. Cibuľu nakrájajte na drobné kocôčky a opražte na oleji v panvici. Pridajte mletú papriku a za neustáleho miešania ju orestujte.
3. Na opraženú cibuľu pridajte nasekanú kyslú kapustu a podlejte troškou vody. Dusíme, kým nie je mäkká.
4. Vráťte kuracie stehná späť do panvice a za stáleho miešania ich posypte smotanou na varenie. Dochutíme soľou, korením a rascou podľa vlastnej chuti.
5. Nechajte všetko dôkladne zovrieť a dusíme ďalších 5-10 minút.
6. Podávajte s dusenými alebo varenými zemiakmi.
Príjemnú chuť!