Kuracie stehná na kapuste so smotanou

Budete potrebovať:
– 4 kusy kuracích stehien
– 1 veľkú cibuľu
– 1 kg kyslej kapusty
– 200 ml kuchynskej smotany
– soľ, korenie, rasca, mletá paprika
– olej na smaženie

 

Kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou

Postup:
1. Očistite kuracie stehná, umyte ich a osušte. Osolte, okoreníte a opražte na panvici s olejom z oboch strán do zlatistého odtieňa. Následne ich vyberte z panvice a nechajte odpočívať.
2. Cibuľu nakrájajte na drobné kocôčky a opražte na oleji v panvici. Pridajte mletú papriku a za neustáleho miešania ju orestujte.
3. Na opraženú cibuľu pridajte nasekanú kyslú kapustu a podlejte troškou vody. Dusíme, kým nie je mäkká.
4. Vráťte kuracie stehná späť do panvice a za stáleho miešania ich posypte smotanou na varenie. Dochutíme soľou, korením a rascou podľa vlastnej chuti.
5. Nechajte všetko dôkladne zovrieť a dusíme ďalších 5-10 minút.
6. Podávajte s dusenými alebo varenými zemiakmi.

Rakúske trhané lievance (Kaiserschmarrn)

Rakúske trhané lievance (Kaiserschmarrn)

Čítať viac »

Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Murcova Hubert píše:

    Tento recept som vyskúšal/a a bol skvelý! Ďakujem za návod.

  2. Michaela Ondrisova píše:

    Super recept, jednoduchý a chutný. Určite si ho vyskúšam.

  3. Metod22 píše:

    Nechutilo mi to, ale možno som niečo pokazil. Skúsim to ešte raz.

  4. Bohus80 píše:

    Vyzeralo to skvele, určite sa na to pozriem a urobím si to tiež.

  5. Zubrik Natasa píše:

    Tento recept mi pripomína moju babičku. Určite vyskúšam!

  6. Marta93 píše:

    Ďakujem za tip, veľmi sa teším, že to vyskúšam.

  7. Balogh Cecilia píše:

    Urobila som tento recept na obed a bolo skvelé! Veľmi ľahké na prípravu.