Kuracie stehná na koreňovej zelenine

Suroviny:
– 4 kuracie stehná
– 1 veľká mrkva
– 1 petržlenový koreň
– ½ zeleru
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá paprika
– olej

 

Kuracie stehná na koreňovej zelenine

Postup:
1. Kuracie stehná očistite a osušte papierovou utierkou.
2. V hrnci rozohrejte olej a opečte na ňom kuracie stehná z oboch strán do zlatista.
3. Na korenovej zelenine (mrkva, petržlenový koreň, zeler) oškrabte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
4. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na drobné kúsky.
5. Do hrnca pridajte nakrájanú korenovú zeleninu, cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
6. Pridajte kuracie stehná späť do hrnca a podlejte vodou. Poduste na miernom ohni, až kým mäso nebude mäkké.
7. Na záver dochuťte soľou, korením a mletou paprikou podľa chuti.
8. Podávajte so zemiakovou kašou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

12 Komentárov

  1. Viktor39 píše:

    Recept znie skvele, určite ho vyskúšam!

  2. Ingrida60 píše:

    Tento recept je super jednoduchý, ideálny na rýchlu večeru.

  3. Dobroslava Hajzerova píše:

    Milujem kuracie stehná, veľmi sa teším na vyskúšanie tohto receptu.

  4. Hmaslo píše:

    Táto koreňová zelenina určite spraví kurací výborným!

  5. Nikola05 píše:

    Jednoduché a chutné jedlo, presne to, čo mám rada.

  6. Alojza99 píše:

    Skvelý recept, ľahko sa pripravuje a určite bude chutiť skvele.

  7. Judita10 píše:

    Veľmi ma potešil tento jednoduchý a chutný recept.

  8. Njurik píše:

    Určite vyskúšam tento recept, vyzerá veľmi lákavo.

  9. Baca Tibor píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam.

  10. Alica26 píše:

    Tento recept vyzerá veľmi chutne, ďakujem!

  11. Benadik06 píše:

    Milujem jednoduché recepty, ďakujem za tip.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *