Vitajte v kuchyni kde sa chutne najete a hlavne zdravo. Pripravte sa na chutné recepty do vašej kuchyne!
Tak poďme teda na to.
Tentokrát by som vám chcel ukázať zdravý recept na kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch. Tento recept mám do svojich rodičov tak dúfam e vám bude chutiť. Ide o rýchlo a relatívne veľmi jednoduchý rceptík.
Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Toto jednoduché a chutné jedlo je skvelou voľbou pre milovníkov kuraciny a kyslej kapusty. Tu je recept, ktorý vám pomôže pripraviť si lahodné kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch.
Potrebné suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 500 g kyslej kapusty
- 4 veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olivový olej pre pečenie
Príprava:
- Kuracie stehná opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou. Opatrne odstráňte prebytočný tuk a kožu z stehien.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte kuracie stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Môžete ich opekať aj v rúre.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Na rovnakej panvici orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť mäkké a zlatisté.
- Pridajte kyslú kapustu do panvice a na miernom ohni ju dusíme asi 15 minút. Podľa chuti osolte a okoreňte čiernym korením.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrúbšie plátky. Môžete ich uvariť alebo opekať v rúre, podľa vašej preferencie.
- Podávajte kuracie stehná na kyslej kapuste spolu so zemiakmi. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že si pochutnáte na tomto vynikajúcom recepte!
2)
Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch sú obľúbeným jedlom, ktoré spája bohaté chute a jednoduchú prípravu. Tento recept je ideálny pre rodinné obedy alebo večere, pričom zaručuje maximálnu spokojnosť. V nasledujúcich riadkoch vás prevedieme potrebnými ingredienciami a postupom na prípravu tohto skvostného pokrmu.
Ingrediencie
Na prípravu kuracích stehien na kyslej kapuste a zemiakoch budete potrebovať:
- 4 kuracie stehná
- 500 g kyslej kapusty
- 600 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica rastlinného oleja
- Soľ a korenie podle chuti
- 1 bobkový list
- Rascu podľa chuti
Postup prípravy
1. Na začiatok si umyjeme a osušíme kuracie stehná. Potom ich osolíme a okoreníme. Na panvici si zahrejeme rastlinný olej a stehná opražíme na zlatohnedú farbu z oboch strán.
2. Následne do panvice pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme kyslú kapustu, bobkový list a rascu. Premiešame a dusíme 10 minút.
3. Medzitým si zemiaky olúpeme a nakrájame na štvrtiny. Po 10 minútach pridáme zemiaky k kapuste, zalejeme troškou vody a dusíme ďalších 30 minút. Počas tejto doby sa kuracie stehná prepečú a zemiaky budú mäkké.
4. Až bude pokrm hotový, podávajte ho teplý, ideálne s čerstvým chlebom. Tento lahodný recept si zamilujete a určite sa stane jednou z vašich obľúbených večerí!
Skvelý recept, jednoduché na prípravu a chutné. Všetko podľa môjho gusta.
Tento recept som vyskúšala a musím povedať, že je naozaj skvelý! Kuracie stehná boli veľmi chutné.
Super nápad! Musím vyskúšať tento recept. Ďakujem za zdieľanie!
Takýto recept som hľadal. Vyskúšam ho určite.
Skvelý nápad na večeru. Určite ho vyskúšam.
Vitajte v kuchyni kde sa chutne najete a hlavne zdravo. Super recept, budem urcite skusat.
Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch sú obľúbeným jedlom, ktoré spája bohaté chute a jednoduchú prípravu. Tento recept je ideálny pre rodinné obedy alebo večere, pričom zaručuje maximálnu spokojnosť. V nasledujúcich riadkoch vás prevedieme potrebnými ingredienciami a postupom na prípravu tohto skvostného pokrmu.