Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Vitajte v kuchyni kde sa chutne najete a hlavne zdravo. Pripravte sa na chutné recepty do vašej kuchyne!
Tak poďme teda na to.

Tentokrát by som vám chcel ukázať zdravý recept na kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch. Tento recept mám do svojich rodičov tak dúfam e vám bude chutiť. Ide o rýchlo a relatívne veľmi jednoduchý rceptík.

Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste so sušenou šunkou | Marcel Ihnačák | Kuchyna Lidla

Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Toto jednoduché a chutné jedlo je skvelou voľbou pre milovníkov kuraciny a kyslej kapusty. Tu je recept, ktorý vám pomôže pripraviť si lahodné kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch.

Potrebné suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 500 g kyslej kapusty
  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej pre pečenie

Príprava:

  1. Kuracie stehná opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou. Opatrne odstráňte prebytočný tuk a kožu z stehien.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte kuracie stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Môžete ich opekať aj v rúre.
  3. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Na rovnakej panvici orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť mäkké a zlatisté.
  4. Pridajte kyslú kapustu do panvice a na miernom ohni ju dusíme asi 15 minút. Podľa chuti osolte a okoreňte čiernym korením.
  5. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrúbšie plátky. Môžete ich uvariť alebo opekať v rúre, podľa vašej preferencie.
  6. Podávajte kuracie stehná na kyslej kapuste spolu so zemiakmi. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto vynikajúcom recepte!

 

2)

Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch sú obľúbeným jedlom, ktoré spája bohaté chute a jednoduchú prípravu. Tento recept je ideálny pre rodinné obedy alebo večere, pričom zaručuje maximálnu spokojnosť. V nasledujúcich riadkoch vás prevedieme potrebnými ingredienciami a postupom na prípravu tohto skvostného pokrmu.

Ingrediencie

Na prípravu kuracích stehien na kyslej kapuste a zemiakoch budete potrebovať:

  • 4 kuracie stehná
  • 500 g kyslej kapusty
  • 600 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • Soľ a korenie podle chuti
  • 1 bobkový list
  • Rascu podľa chuti

Postup prípravy

1. Na začiatok si umyjeme a osušíme kuracie stehná. Potom ich osolíme a okoreníme. Na panvici si zahrejeme rastlinný olej a stehná opražíme na zlatohnedú farbu z oboch strán.

2. Následne do panvice pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme kyslú kapustu, bobkový list a rascu. Premiešame a dusíme 10 minút.

3. Medzitým si zemiaky olúpeme a nakrájame na štvrtiny. Po 10 minútach pridáme zemiaky k kapuste, zalejeme troškou vody a dusíme ďalších 30 minút. Počas tejto doby sa kuracie stehná prepečú a zemiaky budú mäkké.

4. Až bude pokrm hotový, podávajte ho teplý, ideálne s čerstvým chlebom. Tento lahodný recept si zamilujete a určite sa stane jednou z vašich obľúbených večerí!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Jkopecka píše:

    Skvelý recept, jednoduché na prípravu a chutné. Všetko podľa môjho gusta.

  2. Miroslava Litajova píše:

    Tento recept som vyskúšala a musím povedať, že je naozaj skvelý! Kuracie stehná boli veľmi chutné.

  3. Viktor90 píše:

    Super nápad! Musím vyskúšať tento recept. Ďakujem za zdieľanie!

  4. Vaclav Nemec píše:

    Takýto recept som hľadal. Vyskúšam ho určite.

  5. Szabova Izidor píše:

    Skvelý nápad na večeru. Určite ho vyskúšam.

  6. Simona Plskova píše:

    Vitajte v kuchyni kde sa chutne najete a hlavne zdravo. Super recept, budem urcite skusat.

  7. Olympia76 píše:

    Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch sú obľúbeným jedlom, ktoré spája bohaté chute a jednoduchú prípravu. Tento recept je ideálny pre rodinné obedy alebo večere, pričom zaručuje maximálnu spokojnosť. V nasledujúcich riadkoch vás prevedieme potrebnými ingredienciami a postupom na prípravu tohto skvostného pokrmu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *