Vitajte v kuchyni, kde si môžete vychutnať chutné a predovšetkým zdravé jedlo. Pripravte sa na vynikajúce recepty pre vašu domácnosť!
Tak sa poďme pustiť do varenia.
V tejto príležitosti vám chcem predstaviť zdravý recept na kuracie stehná s kyslou kapustou a zemiakmi. Tento pokrm mám od svojich rodičov, takže verím, že vám bude veľmi chutiť. Ide o rýchly a relatívne jednoduchý recept.
Kuracie stehná s kyslou kapustou a zemiakmi
Kuracie stehná s kyslou kapustou a zemiakmi
Toto jednoduché a lahodné jedlo je fantastickou voľbou pre fanúšikov kuracieho mäsa a kyslej kapusty. Tu je recept, ktorý vám pomôže pri príprave chutných kuracích stehien s kyslou kapustou a zemiakmi.
Potrebné prísady:
- 4 kusy kuracích stehien
- 500 g kyslej kapusty
- 4 veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie podľa vašich preferencií
- olivový olej na pečenie
Príprava jedla:
- Kuracie stehná dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a osušujte ich papierovou utierkou. Starostlivo odstráňte prebytočný tuk a vrstvu kože.
- Na panvici rozpáľte olivový olej a opečte kuracie stehná z oboch strán, až kým sa nesfarbia do zlatohneda. Môžete ich tiež piecť v rúre.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky. Na tej istej panvici orestujte cibuľu a cesnak, až sa stanú mäkkými a zlatistými.
- Pridajte kyslú kapustu do panvice a na nízkej teplote ju poduste približne 15 minút. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením.
- Zemiaky ošúpte a nakrájajte na hrubšie plátky. Môžete si ich uvariť alebo upiecť v rúre, v závislosti od vašich preferencií.
- Podávajte kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi. Môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že si na tomto výbornom recepte pochutnáte!
2) Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch sú obľúbeným pokrmom, ktorý spája bohaté chute s jednoduchou prípravou. Tento recept je ideálny na rodinné obedy či večere, pričom zabezpečuje maximálnu spokojnosť. V nasledujúcich riadkoch vás oboznámime s potrebnými ingredienciami a postupom na uskutočnenie tohto jedinečného pokrmu.
Ingrediencie
Na prípravu kuracích stehien s kyslou kapustou a zemiakmi budete potrebovať:
- 4 kuracie stehná
- 500 g kyslej kapusty
- 600 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžicu rastlinného oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 bobkový list
- rasku podľa potreby
Postup prípravy
1. Na začiatok umyte a osušte kuracie stehná. Potom ich osolte a okoreníte. Na panvici zohrievajte rastlinný olej a stehná opražte do zlatohneda z oboch strán.
2. Následne do panvice pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridajte kyslú kapustu, bobkový list a rasku. Premiešajte a dusíme 10 minút.
3. Medzitým si očistite zemiaky a nakrájajte ich na štvrtiny. Po 10 minútach pridajte zemiaky k kapuste, nalejte trošku vody a dušte ďalších 30 minút. Počas tejto doby sa kuracie stehná perfektne prepečú a zemiaky budú mäkké.
4. Až pokrm dosiahne hotovosť, podávajte ho teplý, najlepšie s čerstvým chlebom. Tento výborný recept si určite obľúbite a stane sa jedným z vašich najobľúbenejších jedál!