Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Vitajte v kuchyni kde sa chutne najete a hlavne zdravo. Pripravte sa na chutné recepty do vašej kuchyne!
Tak poďme teda na to.

Tentokrát by som vám chcel ukázať zdravý recept na kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch. Tento recept mám do svojich rodičov tak dúfam e vám bude chutiť. Ide o rýchlo a relatívne veľmi jednoduchý rceptík.

Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste so sušenou šunkou | Marcel Ihnačák | Kuchyna Lidla

Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Toto jednoduché a chutné jedlo je skvelou voľbou pre milovníkov kuraciny a kyslej kapusty. Tu je recept, ktorý vám pomôže pripraviť si lahodné kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch.

Potrebné suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 500 g kyslej kapusty
  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej pre pečenie

Príprava:

  1. Kuracie stehná opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou. Opatrne odstráňte prebytočný tuk a kožu z stehien.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte kuracie stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Môžete ich opekať aj v rúre.
  3. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Na rovnakej panvici orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť mäkké a zlatisté.
  4. Pridajte kyslú kapustu do panvice a na miernom ohni ju dusíme asi 15 minút. Podľa chuti osolte a okoreňte čiernym korením.
  5. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrúbšie plátky. Môžete ich uvariť alebo opekať v rúre, podľa vašej preferencie.
  6. Podávajte kuracie stehná na kyslej kapuste spolu so zemiakmi. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto vynikajúcom recepte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *