Kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi

Na prípravu kuracích stehien na kyslej kapuste so zemiakmi bude potrebné nasledujúce suroviny:

– 4 kuracie stehná
– 1 veľká hlávka kyslej kapusty
– 4 väčšie zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, paprika, majoránka
– olej

 

Kuracie stehná so zemiakmi a kyslou kapustou

Postup prípravy:

1. Kuracie stehná dôkladne umyte a jemne osušte papierovou utierkou. Osoľte, okoreňte a opečte ich na panvici s niekoľkými kvapkami oleja, až kým sa nezískajú zlatistú farbu.

2. Cibuľu očistite a nasekajte na malé kocky. V panvici ju orestujte dozlatista. Potom pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a krátko orestujte.

3. Kyslú kapustu dôkladne prepláchnite, odlejte prebytočnú vodu a nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte ju k opraženej cibuli a cesnaku a nechajte dusiť minimálne 20 minút.

4. Medzitým si zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kocky a varte vo vriacej osolenej vode, kým nie sú mäkké.

5. Do dusenej kyslej kapusty vhoďte majoránku, soľ, čierne korenie a podľa chuti aj trochu sladidla (napríklad med). Dobre premiešajte a nechajte chvíľu povariť.

6. Keď sú zemiaky uvarené, sceďte ich a pridajte k dusenej kapuste. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte ešte krátko povariť, aby sa chute prepojili.

7. Na záver servírujte kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi, a podľa želania môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!

 

Cesnaková polievka krémová so syrom

Cesnaková polievka krémová so syrom

Čítať viac »

Kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi -2

2) Kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích stehien (môžete zvoliť aj stehná s kosťou a kožou alebo bez)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
  • Čerstvý petržlen na ozdobu (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte. Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na kocky a cesnak nasekajte na jemno.
  2. Opekanie cibule a cesnaku: V hlbokom hrnci alebo na panvici rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a opražte ju do sklovita. Potom dosypte nasekaný cesnak a premiešajte, aby sa nespálil.
  3. Pridanie kuracích stehien: Kuracie stehná osoľte, okoreňte a vložte do hrnca. Opiekajte ich z oboch strán do zlata (približne 5-7 minút).
  4. Kyslá kapusta: K opečeným stehnám pridajte kyslú kapustu, ktorú ste predtým prepláchli v studenej vode, aby stratila na kyslosti. Dôkladne premiešajte, pridajte bobkový list a mletú papriku.
  5. Pridanie zemiakov: Vhoďte nakrájané zemiaky a zalejte ich vývarom alebo vodou, tak aby pokryli všetky suroviny.
  6. Dusenie: Priveďte do varu, potom znížte teplotu a zakryte pokrievkou. Nechajte dusiť približne 40-50 minút, dokiaľ nie sú kuracie stehná a zemiaky mäkké. Občas premiešajte a ak je to potrebné, pridajte trošku vody.
  7. Dokončenie pokrmu: Po dokončení varenia odstráňte bobkový list. Skontrolujte chuť a prispôsobte dochutenie soľou alebo korením podľa potreby.
  8. Servírovanie: Podávajte teplé, posypané čerstvo nasekaným petržlenom. Ako príloha sa hodí čerstvý chlieb alebo knedľa.

Prajeme dobrú chuť!

Príprava kuracích stehien na kyslej kapuste so zemiakmi nie je zložitá. Tu je návod, ktorý môžete používať:

**Ingrediencie:**
– 4 kusy kuracích stehien
– 500 g kyslej kapusty
– 4 stredné zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 čajové lyžičky mletej sladkej papriky
– soľ a korenie podľa preferencií
– olej na smaženie

**Postup:**

1. Najprv si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na malé kocky.
2. Očistíme cibuľu a cesnak a nasekáme ich na jemné kúsky.
3. Do hrnca nalejeme trochu oleja a zahrejeme ho. Na ňom osmažíme cibuľu a cesnak do zlatista.
4. Potom pridáme mletú sladkú papriku a dôkladne premiešame.
5. Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme. Následne ich vložíme do hrnca a opečieme z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
6. Kyslú kapustu dôkladne opláchneme, aby sme znížili jej kyslosť, a pridáme ju do hrnca. Dobře premiešame s ostatnými ingredienciami.
7. Zemiaky vložíme spolu s kyslou kapustou a kuracím mäsom do hrnca. Dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
8. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
9. Hrnce prikryjeme a dusíme na miernom ohni približne 45-60 minút, až kým nie sú zemiaky a kuracie stehná dôkladne uvarené.
10. Hotové jedlo môžeme podávať s chlebom alebo samotné. Prajem vám dobrú chuť!

Dúfam, že vám tento recept poslúži na to, aby ste si vychutnali lahodné kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Jaroslava86 píše:

    Super recept, dnes hned vyskusam!

  2. Molnarova Blazena píše:

    Nemam rada kapustu, ale toto znie dobre

  3. Okonecny píše:

    Skvelý recept, ľahko sa pripravuje a chutí výborne!

  4. Litajova Rozalia píše:

    Ďakujem za tip na recept, určite ho vyskúšam!

  5. Anonym píše:

    Recept znie skvele, mám rada jednoduché jedlá s kyslou kapustou. Určite ho vyskúšam tento týždeň.