Recept na opečené kuracie stehná na panvici:
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- soľ a korenie podľa vlastného uváženia
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
Kuracie stehná na panvici
Priebeh prípravy:
- Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou kuchynskej utierky. Ak máte záujem, môžete odstrániť aj kožu, avšak to závisí od vašich preferencií.
- Osoľte a okoreňte stehná podľa chuti. Môžete zvoliť tradičné korenie na mäso, alebo experimentovať s inými druhmi korenia, ktoré máte radi.
- V panvici zohrejte olej na stredne vysokú teplotu. Akonáhle je olej dobre rozohriaty, vložte doň kuracie stehná.
- Opečte stehná na jednej strane približne 5-6 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a stanú sa chrumkavými. Následne ich otočte a opečte aj z druhej strany.
- Pomocou teplomera na mäso skontrolujte vnútornú teplotu kuracích stehien; mali by dosiahnuť minimálne 75 °C.
- Keď sú stehná dostatočne prepečené, vyberte ich z panvice a nechajte ich chvíľu odpočívať pred podávaním.
- Servírujte s prílohami podľa vlastného výberu, ako sú napríklad opekané zemiaky a zeleninový šalát.
Prajem vám dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, pokojne sa opýtajte.
2) Kuracie stehná na panvici
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná (s kožou alebo bez)
- Soľ a čierne korenie podľa vlastného uváženia
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 citrón (šťava aj kôra)
- 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
- 1 čajová lyžička sušených talianskych byliniek (oregano, tymián)
- Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)
Priebeh prípravy:
-
Príprava mäsa: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán čiernym korením.
-
Opekanie: Na veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Vložte kuracie stehná kožou nadol a opečte ich asi 10-12 minút, kým nezískajú zlatohnedú a chrumkavú štruktúru. Potom ich otočte a smažte ďalej 5-7 minút.
-
Pridanie zeleniny: Keď sú stehná hotové, vyberte ich z panvice a odložte na tanier. Do tej istej panvice priložte nasekanú cibuľu a cesnak. Opekajte, kým cibuľa nezmäkne a cesnak nezačne voňať, približne 2-3 minúty.
-
Pridanie korenín a vývaru: Pridajte mletú papriku, sušené bylinky a citrón (vrátane šupky). Krátko premiešajte. Následne pridajte kurací vývar (alebo vodu) a zamiešajte.
-
Dusenie: Vložte späť kuracie stehná do panvice, zakryte pokrievkou a nechajte dusiť na nízkej teplote asi 20-25 minút, aby sa chute spojili a mäso sa stalo jemným.
-
Servírovanie: Kuracie stehná podávajte teplé, poliate omáčkou z panvice a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
Tipy: Servírujte s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
Veľmi chutné a jednoduché na prípravu!
Tento recept som vyskúšal a musím povedať, že ma príjemne prekvapil. Určite si ho ešte uvarím!
Chutné kuracie stehná! A to aj bez kože. Veľmi dobrý recept, ďakujem!
Skvelý recept na kuracie stehná, nech sa páči!