Kuracie stehná na panvici

Recept na opečené kuracie stehná na panvici:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • soľ a korenie podľa vlastného uváženia
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja

Kuracie stehná na panvici

Priebeh prípravy:

  1. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou kuchynskej utierky. Ak máte záujem, môžete odstrániť aj kožu, avšak to závisí od vašich preferencií.
  2. Osoľte a okoreňte stehná podľa chuti. Môžete zvoliť tradičné korenie na mäso, alebo experimentovať s inými druhmi korenia, ktoré máte radi.
  3. V panvici zohrejte olej na stredne vysokú teplotu. Akonáhle je olej dobre rozohriaty, vložte doň kuracie stehná.
  4. Opečte stehná na jednej strane približne 5-6 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a stanú sa chrumkavými. Následne ich otočte a opečte aj z druhej strany.
  5. Pomocou teplomera na mäso skontrolujte vnútornú teplotu kuracích stehien; mali by dosiahnuť minimálne 75 °C.
  6. Keď sú stehná dostatočne prepečené, vyberte ich z panvice a nechajte ich chvíľu odpočívať pred podávaním.
  7. Servírujte s prílohami podľa vlastného výberu, ako sú napríklad opekané zemiaky a zeleninový šalát.

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, pokojne sa opýtajte.

 

Kuracie stehná na panvici - 2

2) Kuracie stehná na panvici

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kožou alebo bez)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastného uváženia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 citrón (šťava aj kôra)
  • 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
  • 1 čajová lyžička sušených talianskych byliniek (oregano, tymián)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Priebeh prípravy:

  1. Príprava mäsa: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán čiernym korením.

    Zavárané kuracie mäso

    Zavárané kuracie mäso

    Čítať viac »

  2. Opekanie: Na veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Vložte kuracie stehná kožou nadol a opečte ich asi 10-12 minút, kým nezískajú zlatohnedú a chrumkavú štruktúru. Potom ich otočte a smažte ďalej 5-7 minút.

  3. Pridanie zeleniny: Keď sú stehná hotové, vyberte ich z panvice a odložte na tanier. Do tej istej panvice priložte nasekanú cibuľu a cesnak. Opekajte, kým cibuľa nezmäkne a cesnak nezačne voňať, približne 2-3 minúty.

  4. Pridanie korenín a vývaru: Pridajte mletú papriku, sušené bylinky a citrón (vrátane šupky). Krátko premiešajte. Následne pridajte kurací vývar (alebo vodu) a zamiešajte.

  5. Dusenie: Vložte späť kuracie stehná do panvice, zakryte pokrievkou a nechajte dusiť na nízkej teplote asi 20-25 minút, aby sa chute spojili a mäso sa stalo jemným.

  6. Servírovanie: Kuracie stehná podávajte teplé, poliate omáčkou z panvice a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

  7. Tipy: Servírujte s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Avatar of Rene68 Rene68 píše:

    Veľmi chutné a jednoduché na prípravu!

  2. Avatar of Augustin92 Augustin92 píše:

    Tento recept som vyskúšal a musím povedať, že ma príjemne prekvapil. Určite si ho ešte uvarím!

  3. Avatar of Anonym píše:

    Chutné kuracie stehná! A to aj bez kože. Veľmi dobrý recept, ďakujem!

  4. Avatar of Vladislav66 Vladislav66 píše:

    Skvelý recept na kuracie stehná, nech sa páči!