Kuracie stehná na panvici

Recept na kuracie stehná na panvici:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Kuracie stehná na panvici

Postup:

  1. Kuracie stehná dôkladne očistite a osušte kuchynským papierom. Pokiaľ chcete, môžete odstrániť aj kožu, ale to je na vašom osobnom vkuse.
  2. Stehná nasolte a okoreňte podľa chuti. Môžete použiť klasické korenie na mäso, alebo ho nahraďte ľubovoľným iným korením podľa svojho gusta.
  3. Na panvicie zahrejte olej na stredne vysokú teplotu. Keď je olej dostatočne rozohriaty, pridajte do neho kuracie stehná.
  4. Opečte stehná na jednej strane asi 5-6 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu a stane sa krehká. Potom ich otočte a opečte aj z druhej strany.
  5. Skontrolujte vnútornú teplotu kuracích stehien pomocou teplomeru na mäso. Vnútro by malo dosiahnuť minimálne 75 °C.
  6. Keď sú stehná dostatočne prepečené, odstráňte ich z panvice a nechajte chvíľu odpočívať pred podávaním.
  7. Podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kožou alebo bez)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 1 čajová lyžička papriky (mletá)
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
  • 1 čajová lyžička sušenej talianskej bylinky (oregan, tymián)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán čiernym korením.

  2. Smaženie: Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie stehná kožou nadol a smažte ich približne 10-12 minút, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Potom ich otočte a smažte ďalších 5-7 minút.

  3. Pridanie zeleniny: Keď sú stehná hotové, vyberte ich z panvice a odložte na tanier. Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne a cesnak nezačne voňať, asi 2-3 minúty.

  4. Pridanie korenín a vývaru: Pridajte mletú papriku, sušené bylinky a pretlačený citrón (šupku pridajte tiež). Krátko miešajte. Následne pridajte kurací vývar (alebo vodu) a zamiešajte.

  5. Dusenie: Vložte späť kuracie stehná do panvice, zakryte pokrievkou a nechajte dusiť na nízkej teplote asi 20-25 minút, aby sa chute spojili a kuracie mäso bolo jemné.

  6. Servírovanie: Kuracie stehná podávajte horúce, polejte omáčkou z panvice a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

  7. Tipy: Podávajte s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Rene68 píše:

    Veľmi chutné a jednoduché na prípravu!

  2. Augustin92 píše:

    Tento recept som vyskúšal a musím povedať, že ma príjemne prekvapil. Určite si ho ešte uvarím!

  3. Anonym píše:

    Chutné kuracie stehná! A to aj bez kože. Veľmi dobrý recept, ďakujem!

  4. Vladislav66 píše:

    Skvelý recept na kuracie stehná, nech sa páči!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *