Recept na kuracie stehná na panvici:
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice rastlinného oleja
Kuracie stehná na panvici
Postup:
- Kuracie stehná dôkladne očistite a osušte kuchynským papierom. Pokiaľ chcete, môžete odstrániť aj kožu, ale to je na vašom osobnom vkuse.
- Stehná nasolte a okoreňte podľa chuti. Môžete použiť klasické korenie na mäso, alebo ho nahraďte ľubovoľným iným korením podľa svojho gusta.
- Na panvicie zahrejte olej na stredne vysokú teplotu. Keď je olej dostatočne rozohriaty, pridajte do neho kuracie stehná.
- Opečte stehná na jednej strane asi 5-6 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu a stane sa krehká. Potom ich otočte a opečte aj z druhej strany.
- Skontrolujte vnútornú teplotu kuracích stehien pomocou teplomeru na mäso. Vnútro by malo dosiahnuť minimálne 75 °C.
- Keď sú stehná dostatočne prepečené, odstráňte ich z panvice a nechajte chvíľu odpočívať pred podávaním.
- Podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná (s kožou alebo bez)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 1 čajová lyžička papriky (mletá)
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
- 1 čajová lyžička sušenej talianskej bylinky (oregan, tymián)
- Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)
Postup:
-
Príprava mäsa: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán čiernym korením.
-
Smaženie: Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie stehná kožou nadol a smažte ich približne 10-12 minút, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Potom ich otočte a smažte ďalších 5-7 minút.
-
Pridanie zeleniny: Keď sú stehná hotové, vyberte ich z panvice a odložte na tanier. Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne a cesnak nezačne voňať, asi 2-3 minúty.
-
Pridanie korenín a vývaru: Pridajte mletú papriku, sušené bylinky a pretlačený citrón (šupku pridajte tiež). Krátko miešajte. Následne pridajte kurací vývar (alebo vodu) a zamiešajte.
-
Dusenie: Vložte späť kuracie stehná do panvice, zakryte pokrievkou a nechajte dusiť na nízkej teplote asi 20-25 minút, aby sa chute spojili a kuracie mäso bolo jemné.
-
Servírovanie: Kuracie stehná podávajte horúce, polejte omáčkou z panvice a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
Tipy: Podávajte s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
Veľmi chutné a jednoduché na prípravu!
Tento recept som vyskúšal a musím povedať, že ma príjemne prekvapil. Určite si ho ešte uvarím!
Chutné kuracie stehná! A to aj bez kože. Veľmi dobrý recept, ďakujem!
Skvelý recept na kuracie stehná, nech sa páči!