Na prípravu kuracích stehien na panvici budeme potrebovať:
– 4 kuracie stehná
– soľ a čierne korenie
– 2 lyžice oleja
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červená paprika
– 1 žltá paprika
– 1 zelená paprika
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 200 ml kuracieho vývaru
– 1 lyžica hladkej múky
– čerstvý petržlen na ozdobu
Kuracie stehná na panvici – Recept
Postup:
1. Kuracie stehná umyjeme, ochutíme soľou a čiernym korením z oboch strán.
2. Na panvici rozohrejeme olej a restujeme kuracie stehná z oboch strán do zlatista.
3. Cibuľu nakrájame na jemné kocky a pridáme ju na panvicu k mäsu. Spolu s cibuľou vpravený cesnak krátko osmahneme, až bude dozlatista.
4. Papriky očistíme a nakrájame na prúžky. Pridáme ich k mäsu a cibuli a dusíme niekoľko minút.
5. Do panvice pridáme paradajkový pretlak a zalejeme kuracím vývarom. Zakryjeme pokrievkou a dusíme približne 20 minút.
6. V miske zmiešame múku s trochou vody a túto zmes pridáme do panvice, aby sme omáčku zahustili.
7. Podľa chuti doladíme soľou a korením.
8. Servírujeme s vyvarenou ryžou alebo cestovinou a posypeme nasekaným petržlenom.
Dobrú chuť!