Kuracie stehná na smotane s domácimi haluškami

Recept na kuracie stehná na smotane s domácimi haluškami.

Suroviny:

  • 4 ks kuracích stehien
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 500 g zemiakov
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce

 

Kuracie stehná na smotane s domácimi haluškami

Postup:

  1. Kuracie stehná umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a okoreňte ich čierne korenie podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané kuracie stehná a opečte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté.
  4. Pridajte smotanu na varenie a pomaly ju miešajte, až kým sa nevytvorí krémová omáčka. Na dochutenie pridajte soľ a čierne korenie.
  5. Medzitým si pripravte halušky. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ich sceďte a rozmixujte.
  6. V mise zmiešajte rozmixované zemiaky, múku a vajce, až kým nevznikne hladké cesto.
  7. Na doske natriete múkou a z cesta vytvarujte valček. Z tohto valčeka narežte malé kúsky, ktoré formujte na malé halušky.
  8. Halušky varte vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich sceďte.
  9. Kuracie stehná podávajte s domácimi haluškami. Na tanieri najprv rozložte porciu halušiek a navrch nalejte kuraciu smotanovú omáčku. Podávajte horúce.

Dobrú chuť!

 

2)

Na kuracie stehná:

  • 4 ks kuracích stehná (s kosťou a kožou)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 ml smotany na varenie
  • 200 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 2 PL oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 ČL mletej papriky
  • čerstvý petržlen na posypanie

Na halušky:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 veľké vajce
  • 200 ml vody
  • soľ podľa chuti

Postup

Príprava kuracích stehien:

  1. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na jemno.
  2. Na veľkej panvici alebo hrnci rozohrejte olej a osmažte cibuľu, až zosklovatie. Pridajte nakrájaný cesnak a krátko opražte.
  3. Pridajte kuracie stehná a opečte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  4. Pridajte mletú papriku a krátko orestujte.
  5. Zalejte kuracie stehná kuracím vývarom a varte na miernom ohni zakryté asi 30 minút, kým nie sú mäkké.
  6. Po uplynutí doby varenia pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Nechajte chvíľu povariť, aby sa omáčka zahustila. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.

Príprava halušiek:

  1. V miske zmiešajte hladkú múku so štipkou soli. Pridajte vajce a postupne prilievajte vodu, kým nevznikne hladké cesto.
  2. Cesto by malo byť hutné, ale stále tvárne. Ak je príliš riedke, pridajte trochu múky.
  3. V hrnci priveďte do varu osolenú vodu. Pomocou haluškovacej sitka alebo strúhadla, vhadzujte malé kúsky cesta do vriacej vody.
  4. Halušky varte, až vyplávajú na povrch, čo trvá približne 2-3 minúty. Potom ich vyberte a prepláchnite studenou vodou.
  5. Halušky môžete prehodiť na panvici s trochou masla, aby získali zlatistú farbu.

Servírovanie:

Na tanieri servírujte kuracie stehná na smotane s omáčkou a vedľa nich halušky. Ozdobte čerstvým nasekaným petržlenom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

11 Komentárov

  1. Zaneta38 píše:

    Recept na kuracie stehná na smotane s domácimi haluškami sa mi veľmi páči. Určite ho budem skúšať a teším sa na dobrú chuť!

  2. Dobroslava Sindlerova píše:

    Dobrý recept, chutné jedlo, ďakujem za inšpiráciu.

  3. Dekys Gizela píše:

    Toto vyzerá super! Takéto jedlo mám rada, určite vyskúšam.

  4. Bibiana02 píše:

    Vyzera to veľmi chutne. Urobím si to na večeru.

  5. Milica Dekys píše:

    Kuracie stehná na smotane s domácimi haluškami sú moja obľúbená jedlo.

  6. Mikus Adam píše:

    Toto je moje obľúbené jedlo, ale ešte som to nikdy neskoroval. Určite skúsim tento recept.

  7. Horvath Bohumil píše:

    Recept znie super, musím ho skúsiť čoskoro!

  8. Augustin42 píše:

    Toto vyzerá chutne, určite to skúsim.

  9. Pslobodnik píše:

    Recept je super, skvelý na obed.

  10. Bohdana Karolcikova píše:

    Vynikajúci recept, pekne popísaný krok za krokom.

  11. Melania Dubnickova píše:

    Recept vyzera dobre, rada to vyskusam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *