Na pečené kuracie stehná po slovensky budete potrebovať:
– 4 kuracie stehná
– soľ
– čierne korenie
– rasca
– bobkový list
– cesnak
– olej
Pečené kuracie stehná
Postup:
1. Očistite a osušte kuracie stehná.
2. V miske skombinujte soľ, čierne korenie a rascu podľa vlastnej chuti.
3. Touto zmesou potrite kuracie stehná z oboch strán.
4. Pripravte si marinádu z oleja, pretlačeného cesnaku, bobkového listu a trochy korenia.
5. Kuracie stehná vložte do misky a nechajte ich marinovať v tejto zmesi minimálne 2-3 hodiny (prípadne cez noc).
6. Predhriate rúru nastavte na 200 stupňov.
7. Stehná položte na plech a pečte v rúre asi 45-50 minút, občas ich otočte a polievajte vlastnou šťavou.
8. Ak máte pocit, že stehná nie sú dostatočne upečené, ponechajte ich v rúre ešte nejaký čas.
9. Podávajte kuracie stehná horúce s prílohou podľa svojho výberu.
Dobrú chuť!