Kuracie stehná pečené

Na pečené kuracie stehná po slovensky budete potrebovať:

– 4 kuracie stehná
– soľ
– čierne korenie
– rasca
– bobkový list
– cesnak
– olej

 

Pečené kuracie stehná

Postup:

Paradajková polievka z domácich paradajok

Paradajková polievka z domácich paradajok

Čítať viac »

1. Očistite a osušte kuracie stehná.
2. V miske skombinujte soľ, čierne korenie a rascu podľa vlastnej chuti.
3. Touto zmesou potrite kuracie stehná z oboch strán.
4. Pripravte si marinádu z oleja, pretlačeného cesnaku, bobkového listu a trochy korenia.
5. Kuracie stehná vložte do misky a nechajte ich marinovať v tejto zmesi minimálne 2-3 hodiny (prípadne cez noc).
6. Predhriate rúru nastavte na 200 stupňov.
7. Stehná položte na plech a pečte v rúre asi 45-50 minút, občas ich otočte a polievajte vlastnou šťavou.
8. Ak máte pocit, že stehná nie sú dostatočne upečené, ponechajte ich v rúre ešte nejaký čas.
9. Podávajte kuracie stehná horúce s prílohou podľa svojho výberu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Drahomira F. píše:

    Pečene kuracie stehná su skvelým receptom.Su dobré s pečenámi zemiakmi.Skušal som ich podľa tohto receptu a vyšli skvele.Ďakujem za nápad.

  2. Slavomir Jurina píše:

    Super recept! Kuracie stehná pečené po slovensky sú moja obľúbená jedlo.

  3. Zora Sloboda píše:

    Ďakujem za recept, určite vyskúšam. Znie to veľmi chutne!

  4. Holeczyova Konstantin píše:

    Tento recept je skvelý, ľahko sa pripravuje a chutí vynikajúco.

  5. Michal73 píše:

    Chutné kuracie stehná, skvelý nápad na večeru.

  6. Ema Senkova píše:

    Skvelý postup, vyskúšam tento recept tento víkend!