Na prípravu kuracích stehien pečených na kyslej kapuste budeme potrebovať tieto suroviny:
– 4 kuracie stehná
– 1 veľká hlávka kyslej kapusty
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, mleté čierne korenie, majoránka
– olej
Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste
Postup prípravy:
1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme pomocou kuchynskej utierky. Následne ich osolíme, opepríme a posypeme majoránkou. Necháme ich chvíľu marinovať, aby sa chutne prepojili.
2. Kyslú kapustu opláchneme pod tečúcou vodou, odstránime tvrdšie časti a nakrájame ju na jemné prúžky. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na malé kúsky.
3. Do väčšieho pekáča nalejeme trochu oleja a zahrejeme ho. Na rozpálený olej umiestnime kuracie stehná a z oboch strán ich opečieme do zlatista.
4. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich, kým nezískajú zlatú farbu.
5. Do pekáča vložíme nakrájanú kyslú kapustu, premiešame so stehnami a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 20 minút. Občas premiešame, aby sa jedlo nepripieklo.
6. Po uplynutí 20 minút odkryjeme pekáč a podľa chuti môžeme pridať ešte trochu soli, korenia alebo majoránky. Do pekáča môžeme pridať aj trocha vody a necháme jedlo prejsť ešte pár minút.
7. Na záver servírujeme stehná na kyslej kapuste, posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste sú vynikajúce jedlo, ktoré sa hodí nielen na bežný obed, ale aj na nejaké špeciálne príležitosti. Verím, že si ich skvelú chuť užijete aj vy! Dobrú chuť!