Kuracie stehná pečené na zemiakoch

Recept: Kuracie stehná na pečených zemiakoch. Môj obľúbený recept, ktorý som začala pripravovať častejšie.

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 500 g zemiakov
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica sladkej papriky
  • 1 polievková lyžica mletej rasce
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dochutenie a ozdobu

 

Kuracie stehná na pečených zemiakoch

Návod na prípravu:

  1. Kuracie stehná umyte pod tečúcou vodou a dôkladne osušte pomocou papierovej utierky.
  2. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na hrubšie plátky.
  3. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké krúžky.
  4. Cesnak ošúpte a nasekajte na jemné kúsky.
  5. Na strednej panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni.
  6. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich do zlato-hnedej farby.
  7. Do panvice pridajte sladkú papriku a mletú rascu a premixujte.
  8. Pridajte stehná a opečte ich zo všetkých strán do zlatista.
  9. Do zmesi pridajte zemiaky a premiešajte tak, aby sa zemiaky obalili v šťave z mäsa.
  10. Panvicu s obsahom vložte do predhriatej rúry na 200°C (180°C pre ventilovanú rúru) a pečte počas približne 45 minút, alebo kým mäso a zemiaky nie sú úplne prepečené a zlatisté.
  11. Pred podávaním posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujte s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien (môžu byť s kožou, alebo bez, podľa vašich preferencií)
  • 800 g zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý rozmarín (nepovinné)
  • 300 ml kuracieho vývaru alebo vody

Postup:

  1. Príprava zemiakov: Zemiaky ošúpte a nakrájajte na väčšie kusy (napríklad štvrtiny alebo polovice, podľa veľkosti zemiakov).

    Výborne obrátené rezne

    Výborne obrátené rezne

    Čítať viac »

  2. Príprava cibule a cesnaku: Cibuľu nakrájajte na tenké plátky a cesnak na jemné plátky.

  3. Marinovanie kuracieho mäsa: Kuracie stehná umyte a osušte. V miske zmiešajte olivový olej, oregáno, papriku, soľ a čierne korenie. Natrite touto zmesou stehná, aby sa dobre ochutili. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (ideálne v chladničke), ak máte čas.

  4. Pečenie: Rúru predhrejte na 200 °C. Na plech alebo do zapekacej misy položte zemiaky, cibuľu a cesnak. Pokvapkajte všetko olivovým olejom a osolte.

  5. Pridanie kuracích stehien: Na zemiaky položte marinované kuracie stehná. Ak máte, môžete pridať aj čerstvý rozmarín.

  6. Pečenie v rúre: Do plechu nalejte kurací vývar alebo vodu. Plech zakryte alobalom a vložte do predhriatej rúry. Pečte približne 40 minút. Potom odstráňte alobal a pečte ešte ďalších 20-30 minút, aby sa koža kuracích stehien pekne zhnedla a zemiaky boli mäkké.

  7. Podávanie: Po upečení nechajte jedlo chvíľu vychladnúť. Servírujte teplé, najlepšie s čerstvou zeleninou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Ebabka píše:

    Recept sa mi zda super, urcite vyskusam.

  2. Mojmir87 píše:

    Kuracie stehná sú vždy super, tento recept je dobrý tip.

  3. Anonym píše:

    Kuracie stehná sú moje obľúbené jedlo, tento recept musím určite skúsiť.

  4. Gustav95 píše:

    Recept sa mi zda pomerne jednoduchy, mozno by som ho aj vyskusal.

  5. Rudolf74 píše:

    Dakujem za recept, uz viem co budem varit na veceru.

  6. Timotej21 píše:

    Neviem ci sa mi bude pacit tato kombinacia ale asi to skusim.

  7. Kralikova Dobroslava píše:

    Vyzera to dobre, musim skusit, ale asi upravim korenie podla mojho gusta.

  8. Wsimkova píše:

    Recept sa zdá byť chutný a jednoduchý na prípravu.

  9. David Eduard píše:

    Môj obľúbený spôsob, ako pripraviť kuracie stehná.

  10. Paulina Lukacova píše:

    Kuracie stehná pečené na zemiakoch sú super večera pre rodinu.