Kuracie stehná pečené v alobale

Samozrejme! Tu je jednoduchý návod na pečené kuracie stehná v alobale:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 šálky alobalu

 

Pečené kuracie stehná v alobale

Pokyny:

  1. Rúru si predhrejte na 200 °C.
  2. V miske spojte olivový olej, cesnak, tymián, petržlenovú vňatu, soľ a čierne korenie.
  3. Kuracie stehná dôkladne umyjte a osušte pomocou papierovej utierky.
  4. Potrite stehná zmesou z oboch strán.
  5. Obal stehná do alobale pomocou špagátu alebo kancelárskej spony.
  6. Pripravené stehná položte na plech pokrytý papierom na pečenie.
  7. Pečte v predhriatej rúre približne 40 – 45 minút, alebo kým nebudú zlatisté a vnútorná teplota dosiahne 75 °C.
  8. Po upečení nechajte stehná malú chvíľu odpočívať pred servírovaním.

Servírujte ich napríklad s dušenou zeleninou, pečenými zemiakmi alebo doma pripravenou kapustnicou. Prajeme dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kožou a kosťou)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička papriky (sladkej alebo údenej)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 citrón (na plátky)
  • 1 cibuľa (na kolieska)
  • Hliníková fólia

Pokyny:

Diétne jedlá na žalúdok – Recepty

Diétne jedlá na žalúdok – Recepty

Čítať viac »

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, pretlačený cesnak, sušené bylinky (bazalku a oregano), papriku, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.

  2. Marinovanie kuracieho mäsa: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Potom ich vložte do marinády a dôkladne obalte. Odložte ich na minimálne 30 minút, najideálnejšie však na 1-2 hodiny do chladničky, aby sa chute prepojili.

  3. Príprava plechu: Rúru si predhrejte na 200 °C. Na plech roztiahnite dobrý kus alobalu (dostatočne veľký, aby ste zmestili všetky stehná). Na alobal položte kolieska cibule a plátky citróna.

  4. Pecenie kuracieho mäsa: Marinované kuracie stehná položte na cibuľu a citrón. Potom alobal dôkladne uzavrite, aby para počas pečenia nemohla uniknúť.

  5. Pečenie: Pečte v predhriatej rúre asi 1 hodinu. Po uplynutí tejto doby opatrne otvorte alobal, aby ste skontrolovali, či sú stehná prepečené (mali by byť zlatisté a šťavnaté). Môžete ich nechať piecť ešte 10-15 minút odkryté, aby sa koža pekne upiekla.

  6. Servírovanie: Upečené kuracie stehná podávajte so zemiakmi, ryžou alebo čerstvým šalátom. Nezabudnite si nechať šťavu z pečenia, ktorá skvele obohatí chuť jedla.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

15 Komentárov

  1. Renata píše:

    Recept ktorý som si pripravil po prvýkrát.Jeho chuť bola excelentná.Vyskušam ho spraviť aj nabuduce.

  2. Tibor35 píše:

    Recept sa mi veľmi páči a vyskúšam ho. Ďakujem!

  3. Mvesela píše:

    Mňam, to znie skvele! Určite vyskúšam tento recept!

  4. Peter82 píše:

    Nádherný recept! Už sa teším na vyskúšanie.

  5. Branislava Horvathova píše:

    Výborný recept, ďakujem za zdieľanie!

  6. Jbahna píše:

    Tieto kuracie stehná s alobalom sú moje obľúbené jedlo. Skvelý nápad!

  7. Ludomil00 píše:

    Super, konečne recept, ktorý aj ja zvládnem. Veľmi ďakujem!

  8. Nina Pasek píše:

    Chutné jedlo, skvelý návod na prípravu.

  9. Pslastan píše:

    Skvelé inštrukcie, pečené kuracie mäso je vždy skvelou voľbou!

  10. Bohdan73 píše:

    Vynikajúci recept! Určite si ho vyskúšam.

  11. Jsarova píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam tento recept!

  12. Ingrida Skutecky píše:

    Recept na pečené kuracie stehná v alobale je super, jednoduchý a rýchly. Určite sa oplatí vyskúšať.

  13. Ludmila52 píše:

    Tento recept je úžasný! Rada sa učím nové veci a tento recept je naozaj jednoduchý aj pre začiatočníkov.

  14. Viktor19 píše:

    Naozaj dobre popísaný recept. Aj pre mňa, ktorý neviem veľa variť, to bolo jednoduché pripraviť.

  15. Adrian Murarikova píše:

    Kuracie stehná sú moje obľúbené jedlo. Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Určite ho skúsim čoskoro.