Kuracie stehná v jednom hrnci

Ste si vedomí tých pohodlných nedeľ, keď máte málo chuti tráviť dlhé hodiny v kuchyni, ale aj tak túžite po niečom chutnom a uspokojujúcom? Tento recept je stvorený presne na takéto okamihy.

Tu sú potrebné suroviny:

Ingrediencie:

  • 4-6 kuracích stehien bez koží a kostí (podľa vašich preferencií a počtu jedákov)
  • 2 stredné cibule, nasekané
  • 3 strúčiky cesnaku, prepressované
  • 1 veľká mrkva, ošúpaná a nakrájaná
  • 2 stonky zeleru, pokrájané
  • 1 veľká plechovka nakrájaných paradajok (400 g)
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať (voliteľne)

Pripravme sa!

  1. Pripravte si zeleninu!
    Vo veľkom hrnci (áno, naozaj len v jednom!) zohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte nasekanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Varíme, kým zelenina nezmäkne, približne 10-12 minút. Možno bude potrebné občas zamiešať, aby sa zabránilo pripáleniu.
  2. Pridajte kuracie mäso!
    Do hrnca dajte kuracie stehná kožou nahor. Opekajte ich približne 5-7 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Otočte kurča a varte ďalších 5 minút.
  3. Pridajte trošku čara…
    Do hrnca vložte nakrájané paradajky, kurací vývar, soľ a korenie. Dôkladne zamiešajte, aby sa všetko spojilo. Zmes priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimálnu a varte približne 30-40 minút, alebo kým nie je kura prepečené a zelenina mäkká.
  4. Servírujte a užívajte si!
    Odstráňte hrniec z ohňa a nechajte ho mierne vychladnúť. Horúce kuracie mäso a zeleninu podávajte, ak máte chuť, ozdobené nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

A to je všetko! Chutný, pohodlný a nenáročný recept na kuracie stehná v jednom hrnci. Ideálne na príjemný nedeľný obed alebo večeru. Vyskúšajte a dajte mi vedieť, ako sa vám to podarilo!

Kuracie stehná v jednom hrnci-2

2) Kuracie stehná v jednom hrnci

Na výrobu kuracích stehien v jednom hrnci budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka paradajkových kociek
  • soľ, korenie, rasca, tymián

Kuracie stehná v jednom hrnci

Postup prípravy:

1. Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Kuracie stehienka dôkladne umyte, okoreňte a osolte podľa chuti. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Mrkvu, zemiaky a papriku nakrájajte na kocky.

2. Na rozohriatom hrnci opražte cibuľu s cesnakom, pridajte kuracie stehná a krátko ich restujte. Potom pridajte nasekanú mrkvu, zemiaky a papriku.

3. Pridajte paradajkové kocky, osolte, okoreňte a pridajte rascu a tymian. Dobre premiešajte a dusíme približne 30 minút, kým je kuracie mäso dôkladne prepečené a zelenina sa nezmäkne.

4. Ak omáčka zhustne príliš rýchlo, môžete pridať trochu vody.

Hrachová polievka z mraženého hrachu

Hrachová polievka z mraženého hrachu

Čítať viac »

5. Po uvarení jedlo podávame teplé s obľúbenou prílohou, ako je ryža či cestoviny.

Takto pripravené kuracie stehná v jednom hrnci sú veľmi chutným a jednoducho realizovateľným jedlom, ktoré si určite zamiluje celá rodina. Dobrú chuť!

 

 

3)

Kuracie stehná sú veľmi obľúbenou voľbou v mnohých domácnostiach. Tento jednoduchý recept na kuracie stehná v jednom hrnci je skvelý nielen pre svoju jednoduchosť, ale aj pre výnimočnú chuť, ktorú si okamžite zamilujete. Všetko, čo potrebujete, sú niektoré základné ingrediencie a pokrm bude hotový bez zbytočného stresu.

Ingrediencie

Na tento recept si pripravte nasledovné suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 čajová lyžička papriky
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (napríklad petržlen)

Postup prípravy

Začnite tým, že v hrnci zohrievate olivový olej na strednom plameni. Kuracie stehná ochuťte soľou, korením a paprikou. Potom ich vložte do hrnca a opražte 5-7 minút z každej strany, až sú zlatohnedé.

Keď sú stehná hotové, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a opražte ich 2-3 minúty, aby sa uvoľnila ich aróma. Potom pridajte zemiaky a kurací vývar. Dobre premiešajte a priveďte k varu.

Keď sa všetko začne variť, znížte teplotu a zakryte hrniec. Nechajte variť približne 30 minút, kým kuracie stehná a zemiaky nie sú úplne mäkké. Nakoniec podávajte s čerstvými bylinkami na dekoráciu. Vychutnajte si chuťový zážitok bez zbytočných komplikácií!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Zdenka Hanzal píše:

    Recept na kuracie stehná v jednom hrnci je skvelý! Jednoduchý a chutný, určite ho vyskúšam.

  2. Qsarova píše:

    Ďakujem za recept, určite ho vyskúšam tento víkend. Vyzerá to veľmi lahodne!

  3. Sarova Samuel píše:

    Tento recept znie úžasne a zdravo! Určite sa naňho pozriem, ďakujem za tip!