Ste si vedomí tých pohodlných nedeľ, keď máte málo chuti tráviť dlhé hodiny v kuchyni, ale aj tak túžite po niečom chutnom a uspokojujúcom? Tento recept je stvorený presne na takéto okamihy.
Tu sú potrebné suroviny:
Ingrediencie:
- 4-6 kuracích stehien bez koží a kostí (podľa vašich preferencií a počtu jedákov)
- 2 stredné cibule, nasekané
- 3 strúčiky cesnaku, prepressované
- 1 veľká mrkva, ošúpaná a nakrájaná
- 2 stonky zeleru, pokrájané
- 1 veľká plechovka nakrájaných paradajok (400 g)
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvá nasekaná petržlenová vňať (voliteľne)
Pripravme sa!
- Pripravte si zeleninu!
Vo veľkom hrnci (áno, naozaj len v jednom!) zohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte nasekanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Varíme, kým zelenina nezmäkne, približne 10-12 minút. Možno bude potrebné občas zamiešať, aby sa zabránilo pripáleniu. - Pridajte kuracie mäso!
Do hrnca dajte kuracie stehná kožou nahor. Opekajte ich približne 5-7 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Otočte kurča a varte ďalších 5 minút. - Pridajte trošku čara…
Do hrnca vložte nakrájané paradajky, kurací vývar, soľ a korenie. Dôkladne zamiešajte, aby sa všetko spojilo. Zmes priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimálnu a varte približne 30-40 minút, alebo kým nie je kura prepečené a zelenina mäkká. - Servírujte a užívajte si!
Odstráňte hrniec z ohňa a nechajte ho mierne vychladnúť. Horúce kuracie mäso a zeleninu podávajte, ak máte chuť, ozdobené nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
A to je všetko! Chutný, pohodlný a nenáročný recept na kuracie stehná v jednom hrnci. Ideálne na príjemný nedeľný obed alebo večeru. Vyskúšajte a dajte mi vedieť, ako sa vám to podarilo!
2) Kuracie stehná v jednom hrnci
Na výrobu kuracích stehien v jednom hrnci budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 červená paprika
- 1 plechovka paradajkových kociek
- soľ, korenie, rasca, tymián
Kuracie stehná v jednom hrnci
Postup prípravy:
1. Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Kuracie stehienka dôkladne umyte, okoreňte a osolte podľa chuti. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Mrkvu, zemiaky a papriku nakrájajte na kocky.
2. Na rozohriatom hrnci opražte cibuľu s cesnakom, pridajte kuracie stehná a krátko ich restujte. Potom pridajte nasekanú mrkvu, zemiaky a papriku.
3. Pridajte paradajkové kocky, osolte, okoreňte a pridajte rascu a tymian. Dobre premiešajte a dusíme približne 30 minút, kým je kuracie mäso dôkladne prepečené a zelenina sa nezmäkne.
4. Ak omáčka zhustne príliš rýchlo, môžete pridať trochu vody.
5. Po uvarení jedlo podávame teplé s obľúbenou prílohou, ako je ryža či cestoviny.
Takto pripravené kuracie stehná v jednom hrnci sú veľmi chutným a jednoducho realizovateľným jedlom, ktoré si určite zamiluje celá rodina. Dobrú chuť!
3)
Kuracie stehná sú veľmi obľúbenou voľbou v mnohých domácnostiach. Tento jednoduchý recept na kuracie stehná v jednom hrnci je skvelý nielen pre svoju jednoduchosť, ale aj pre výnimočnú chuť, ktorú si okamžite zamilujete. Všetko, čo potrebujete, sú niektoré základné ingrediencie a pokrm bude hotový bez zbytočného stresu.
Ingrediencie
Na tento recept si pripravte nasledovné suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 čajová lyžička papriky
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 šálka kuracieho vývaru
- Čerstvé bylinky na ozdobu (napríklad petržlen)
Postup prípravy
Začnite tým, že v hrnci zohrievate olivový olej na strednom plameni. Kuracie stehná ochuťte soľou, korením a paprikou. Potom ich vložte do hrnca a opražte 5-7 minút z každej strany, až sú zlatohnedé.
Keď sú stehná hotové, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a opražte ich 2-3 minúty, aby sa uvoľnila ich aróma. Potom pridajte zemiaky a kurací vývar. Dobre premiešajte a priveďte k varu.
Keď sa všetko začne variť, znížte teplotu a zakryte hrniec. Nechajte variť približne 30 minút, kým kuracie stehná a zemiaky nie sú úplne mäkké. Nakoniec podávajte s čerstvými bylinkami na dekoráciu. Vychutnajte si chuťový zážitok bez zbytočných komplikácií!