Kuracie stehná v jednom hrnci

Poznáte tie lenivé nedele, keď sa vám nechce tráviť hodiny v kuchyni, no napriek tomu túžite po niečom lahodnom a uspokojujúcom? Áno, tento recept je presne pre tieto chvíle.

Tu je to, čo budete potrebovať:

Ingrediencie:

  • 4-6 kuracích stehien bez kosti a kože (v závislosti od vašej chuti do jedla a počtu ľudí, ktorých kŕmite)
  • 2 stredne veľké cibule, nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 veľká mrkva, olúpaná a nakrájaná
  • 2 stonky zeleru, nakrájané
  • 1 veľká konzerva nakrájaných paradajok (400 g)
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať, nasekaná (voliteľné)

Teraz začnime!

  1. Pripravte si zeleninu!
    Vo veľkom hrnci (áno, len v jednom hrnci!) zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Varte, kým zelenina nezmäkne, asi 10-12 minút. Možno budete musieť občas premiešať, aby ste zabránili spáleniu.
  2. Pridajte kuracie mäso!
    Do hrnca pridajte kuracie stehná kožou nahor. Varte asi 5-7 minút alebo kým nie je šupka zlatohnedá a chrumkavá. Otočte kurča a varte ďalších 5 minút.
  3. Pridajte kúzlo..
    Do hrnca pridajte na kocky nakrájané paradajky, kurací vývar, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa spojili. Zmes priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimum a nechajte variť asi 30-40 minút, alebo kým nie je kura uvarené a zelenina mäkká.
  4. Podávajte a užívajte si!
    Odstráňte hrniec z ohňa a nechajte ho mierne vychladnúť. Kuracie mäso a zeleninu podávajte horúce, ak máte chuť, ozdobené nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

To je všetko! Lahodný, upokojujúci a nenáročný recept na Kuracie stehná v jednom hrnci. Ideálne na príjemný nedeľný obed alebo večeru. Skúste to a dajte mi vedieť, ako to dopadlo!”

 

2) Kuracie stehná v jednom hrnci

Na prípravu kuracích stehien v jednom hrnci potrebujeme nasledujúce suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 červená paprika
  • 1 konzerva paradajkových kociek
  • soľ, korenie, rasca, tymián

Kuracie stehná v jednom hrnci

Postup prípravy:

1. Najprv si pripravíme všetky suroviny. Kuracie stehná očistíme a osolíme a okoreníme podľa chuti. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno. Mrkvu, zemiaky a papriku natrieme na kocky.

2. Na rozohriatom hrnci podusíme cibuľu s cesnakom, pridáme kuracie stehná a chvíľu restujeme. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a papriku.

3. Pridáme paradajkové kocky, osolíme, okoreníme a pridáme rascu a tymian. Premiešame a dusíme približne 30 minút, kým sa kuracie mäso dobre prepečie a zelenina zmäkne.

4. Podľa potreby môžeme pridať trochu vody, aby nám nezhustla omáčka príliš rýchlo.

5. Po uvarení môžeme jedlo servírovať teplé s prílohou ako je ryža či cestoviny.

Takto pripravené kuracie stehná v jednom hrnci sú veľmi chutné a ľahko pripraviteľné jedlo, ktoré sa určite bude páčiť celej rodine. Dobrú chuť!

 

 

3)

Kuracie stehná sú obľúbenou voľbou v mnohých domácnostiach. Tento recept na kuracie stehná v jednom hrnci je skvelý nielen pre jeho jednoduchosť, ale aj pre lahodnú chuť, ktorú si zamilujete. Všetko, čo potrebujete, je niekoľko základných ingrediencií a jedlo bude hotové bez akéhokoľvek stresu.

Ingrediencie

Na tento recept budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 čajová lyžička papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (napríklad petržlen)

Postup prípravy

Začnite tým, že v hrnci zohrievate olivový olej na strednom ohni. Kuracie stehná ochuťte soľou, korením a paprikou. Potom ich vložte do hrnca a opečte ich 5-7 minút z každej strany, až sú zlatohnedé.

Keď sú stehná hotové, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a nechajte ich opiecť 2-3 minúty, aby sa uvoľnila ich aróma. Následne pridajte zemiaky a kurací vývar. Dobre premiešajte a privedte k varu.

Keď sa všetko začne variť, znížte teplotu a zakryte hrniec. Nechajte variť asi 30 minút, kým kuracie stehná a zemiaky nie sú úplne mäkké. Nakoniec podávajte s čerstvými bylinkami na ozdobu. Vychutnajte si lahodný a šťavnatý pokrm bez zbytočného varenia!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Zdenka Hanzal píše:

    Recept na kuracie stehná v jednom hrnci je skvelý! Jednoduchý a chutný, určite ho vyskúšam.

  2. Qsarova píše:

    Ďakujem za recept, určite ho vyskúšam tento víkend. Vyzerá to veľmi lahodne!

  3. Sarova Samuel píše:

    Tento recept znie úžasne a zdravo! Určite sa naňho pozriem, ďakujem za tip!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *