Toto je jednoduchý recept na kuracie stehná v paradajkovej omáčke:
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 plechovka (400 g) nasekaných paradajok (drcených)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na smaženie
- čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlenová vňať)
Kuracie stehná v paradajkovej omáčke
Postup:
- Na začiatok si stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
- Na panvici si zahrejte olej a orestujte kuracie stehná, kým nebudú zlatisté z každej strany. Potom ich odložte.
- V tom istom hrnci pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa nezjemnia a nezačnú voňať.
- Pridajte paradajky, paradajkový pretlak, mletú sladkú papriku a oregano. Premiešajte a dusíme na miernom ohni približne 10 minút.
- Vráťte stehná späť do hrnca s omáčkou. Zakryte hrniec a dusíme na miernom ohni približne 30-40 minút, kým nebude mäso jemné a šťavnaté.
- Podávajte s cestovinami, ryžou alebo zemiakovou kašou. Posypte čerstvými bylinkami a podávajte.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 ks kuracích stehien, vykostených
- 2 veľké paradajky (alebo 1 plechovka drvených paradajok)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- 1/2 čajovej lyžičky cukru (na vyváženie kyslosti paradajok)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2-3 lyžice olivového oleja
- 1/4 šálky čerstvej bazalky na ozdobu (voliteľné)
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava surovín:
- Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Paradajky, ak používate čerstvé, nakrájajte na kocky.
-
Smaženie:
- Na panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte ich dozlata (približne 3-4 minúty).
-
Pridanie paradajok:
- K opečenej cibuli a cesnaku pridajte nakrájané paradajky (alebo drvené paradajky z konzervy). Pridajte bazalku, oregáno, soľ, čierne korenie a cukor. Dobre premiešajte a nechajte zmes zovrieť.
-
Príprava kuracích stehien:
- Kuracie stehná umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte ich podľa chuti.
-
Smaženie kuracieho mäsa:
- Na inej panvici pridajte trochu olivového oleja a zohrejte ho. Kuracie stehná opražte z oboch strán 5-7 minút, kým sa nezhnednú.
-
Dusenie:
- Kuracie stehná pridajte do paradajkovej omáčky. Zakryte panvicu a nechajte mäso dusiť na miernom ohni približne 30-40 minút, kým nie je mäso dôkladne prepečené a mäkké.
-
Podávanie:
- Po dovarení podávajte kuracie stehná s paradajkovou omáčkou na tanieri. Môžete ich ozdobiť čerstvou bazalkou a posypať strúhaným parmezánom, ak chcete.
-
Príloha:
- K jedlu sa hodí ryža, cestoviny alebo čerstvý chlieb na namáčanie do omáčky.
Dobrú chuť!
Recept sa mi veľmi páči, určite vyskúšam!
Tento recept je super, ľahko sa pripraví a chutí výborne.