Kuracie stehná v paradajkovej omáčke

Toto je jednoduchý recept na kuracie stehná v paradajkovej omáčke:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 plechovka (400 g) nasekaných paradajok (drcených)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlenová vňať)

 

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke

Postup:

  1. Na začiatok si stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Na panvici si zahrejte olej a orestujte kuracie stehná, kým nebudú zlatisté z každej strany. Potom ich odložte.
  3. V tom istom hrnci pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa nezjemnia a nezačnú voňať.
  4. Pridajte paradajky, paradajkový pretlak, mletú sladkú papriku a oregano. Premiešajte a dusíme na miernom ohni približne 10 minút.
  5. Vráťte stehná späť do hrnca s omáčkou. Zakryte hrniec a dusíme na miernom ohni približne 30-40 minút, kým nebude mäso jemné a šťavnaté.
  6. Podávajte s cestovinami, ryžou alebo zemiakovou kašou. Posypte čerstvými bylinkami a podávajte.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracích stehien, vykostených
  • 2 veľké paradajky (alebo 1 plechovka drvených paradajok)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru (na vyváženie kyslosti paradajok)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1/4 šálky čerstvej bazalky na ozdobu (voliteľné)
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Paradajky, ak používate čerstvé, nakrájajte na kocky.
  2. Smaženie:

    • Na panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte ich dozlata (približne 3-4 minúty).
  3. Pridanie paradajok:

    • K opečenej cibuli a cesnaku pridajte nakrájané paradajky (alebo drvené paradajky z konzervy). Pridajte bazalku, oregáno, soľ, čierne korenie a cukor. Dobre premiešajte a nechajte zmes zovrieť.
  4. Príprava kuracích stehien:

    • Kuracie stehná umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte ich podľa chuti.
  5. Smaženie kuracieho mäsa:

    • Na inej panvici pridajte trochu olivového oleja a zohrejte ho. Kuracie stehná opražte z oboch strán 5-7 minút, kým sa nezhnednú.
  6. Dusenie:

    • Kuracie stehná pridajte do paradajkovej omáčky. Zakryte panvicu a nechajte mäso dusiť na miernom ohni približne 30-40 minút, kým nie je mäso dôkladne prepečené a mäkké.
  7. Podávanie:

    • Po dovarení podávajte kuracie stehná s paradajkovou omáčkou na tanieri. Môžete ich ozdobiť čerstvou bazalkou a posypať strúhaným parmezánom, ak chcete.
  8. Príloha:

    • K jedlu sa hodí ryža, cestoviny alebo čerstvý chlieb na namáčanie do omáčky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Miloslav Ondrisova píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite vyskúšam!

  2. Hdado píše:

    Tento recept je super, ľahko sa pripraví a chutí výborne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *