Kuracie stehná v paradajkovej omáčke

Toto je jednoduchý návod na kuracie stehná v omáčke z paradajok:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná na kusy
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 plechovka (400 g) nasekaných paradajok (drcených)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • olej na smaženie
  • čerstvé bylinné ozdoby (napríklad petržlenová vňať)

 

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke

Postup:

  1. Na úvod umyte stehná poriadne a osušte ich papierovým obrúskom.
  2. Na panvici zohrejte olej a orestujte kuracie stehná do zlatista z každej strany. Potom ich odložte nabok.
  3. V tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak, pričom ich orestujte, kým nezjemnia a nezačnú voňať.
  4. Pridajte drvené paradajky, paradajkový pretlak, sladkú mletú papriku a oregano. Dobře premiešajte a nechajte variť na miernom ohni asi 10 minút.
  5. Vráťte stehná späť do hrnca s omáčkou. Zakryte pokrievkou a varte na miernom ohni približne 30-40 minút, kým mäso nezmäkne a neostane šťavnaté.
  6. Podávajte s cestovinami, ryžou alebo zemiakovou kašou. Ozdobte čerstvými bylinami a servírujte.

Dobrú chuť!

 

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - 2

2) Kuracie stehná v paradajkovej omáčke

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracích stehien, vykostených
  • 2 veľké paradajky (alebo 1 konzerva drvených paradajok)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru (na vyváženie kyslosti paradajok)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1/4 šálky čerstvej bazalky na ozdobu (voliteľné)
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    • Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Paradajky, ak používate čerstvé, nakrájajte na kocky.
  2. Smaženie:

    Polievka z konzervovanej fazule

    Polievka z konzervovanej fazule

    Čítať viac »

    • Na panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte do zlata (približne 3-4 minúty).
  3. Pridanie paradajok:

    • K opečeným surovinám pridajte nakrájané paradajky (alebo drvené z konzervy). Pridajte bazalku, oregano, soľ, čierne korenie a cukor. Dobre premiešajte a nechajte zmes zovrieť.
  4. Príprava kuracích stehien:

    • Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovým obrúskom. Osoľte a okoreňte ich podľa chuti.
  5. Smaženie mäsa:

    • Na inej panvici pridajte trochu olivového oleja a zohrejte ho. Kuracie stehná opražte z oboch strán 5-7 minút, kým nezhnednú.
  6. Dusenie:

    • Kuracie stehná preneste do paradajkovej omáčky. Zakryte panvicu a nechajte mäso dusiť na miernom ohni približne 30-40 minút, až kým nie je dobre prepečené a mäkké.
  7. Podávanie:

    • Po dovarení servírujte kuracie stehná s paradajkovou omáčkou na tanieri. Ozdobte čerstvou bazalkou a posypte strúhaným parmezánom, ak je to žiaduce.
  8. Príloha:

    • Ku jedlu sa hodí ryža, cestoviny alebo čerstvý chlieb na namáčanie do omáčky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Miloslav Ondrisova píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite vyskúšam!

  2. Hdado píše:

    Tento recept je super, ľahko sa pripraví a chutí výborne.