Na prípravu polievky z konzervovanej fazule budete potrebovať tieto suroviny:

– 2 plechovky (400 g) konzervovanej fazule
– 1 väčšiu cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru

 

Polievka z konzervovanej fazule

Postup:

1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

2. V hrnci zohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.

3. Pridáme mrkvu a zemiaky a spolu s nimi orestujeme ešte pár minút.

4. Potom do hrnca pridáme mletú sladkú papriku a krátko ju opražíme.

5. Konzervovanú fazuľu opláchneme pod tečúcou vodou a pridáme ju do hrnca spolu s zeleninovým vývarom.

6. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti.

7. Znížime teplotu a necháme polievku variť asi 20 minút, kým sa zemiaky zmäknú.

8. Po uvarení polievku rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.

9. Podávame horúcu a môžeme polievku ešte doplniť nastrúhaným syrom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *