Na prípravu polievky z konzervovanej fazule budete potrebovať tieto suroviny:
– 2 plechovky (400 g) konzervovanej fazule
– 1 väčšiu cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
Polievka z konzervovanej fazule
Postup:
1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
2. V hrnci zohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
3. Pridáme mrkvu a zemiaky a spolu s nimi orestujeme ešte pár minút.
4. Potom do hrnca pridáme mletú sladkú papriku a krátko ju opražíme.
5. Konzervovanú fazuľu opláchneme pod tečúcou vodou a pridáme ju do hrnca spolu s zeleninovým vývarom.
6. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti.
7. Znížime teplotu a necháme polievku variť asi 20 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
8. Po uvarení polievku rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.
9. Podávame horúcu a môžeme polievku ešte doplniť nastrúhaným syrom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!