Kuracie stehná v pekáči s paradajkovým pretlakom

Pokiaľ obľubujete kuracie stehná a túžite po vyskúšaní jednoduchého a lahodného pokrmu, môžete si pripraviť kuracie stehná pečené s paradajkovým pretlakom. Tu je jednoduchý návod na prípravu:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 400 g paradajkového pretlaku (môžete použiť tepelnou úpravou spravenú paradajkovú omáčku)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu

 

Kuracie stehná pečené s paradajkovým pretlakom

Postup:

  1. Rúru nastavte na teplotu 180 °C.
  2. V hrnci rozohrejte olej.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte do zlatista.
  4. Do hrnca vložte kuracie stehná s kožou nahor.
  5. Osoľte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  6. Na kuracie stehná pridajte paradajkový pretlak, aby sa jemne zafarbili.
  7. Pokryte pekáč a vložte ho do predhriatej rúry.
  8. Pečte asi 1 hodinu, alebo kým vnútorná teplota kuracieho mäsa nedosiahne 72 °C.
  9. Pred podávaním skrášlite kuracie stehná čerstvou bazalkou.
  10. Servírujte s prílohou podľa vlastných preferencií, napríklad zemiakovou kašou alebo cestovinami.

Tento recept je jednoduchý, ale výsledkom je fantastické jedlo plné chutí. Prajeme dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kostou a kožou)
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika (červená alebo žltá)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušenej oregáno
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

Stonkový zeler – Recepty polievka

Stonkový zeler – Recepty polievka

Čítať viac »

  1. Predpríprava:

    • Rúru nastavte na teplotu 180 °C.
    • Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno. Mrkvu a papriku nakrájajte na kocky.
  2. Opekanie:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich, až cibuľa zmäkne a zezlátne.
    • Pridajte mrkvu a papriku, a všetko spolu orestujte ešte niekoľko minút.
  3. Príprava kuracích stehien:

    • Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovým uterákom. Oosoľte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
    • Vložte ich do pekáča a na každé stehno nalejte pripravenú zeleninovú zmes.
  4. Pridanie paradajkového pretlaku:

    • Do pekáča pridajte paradajkový pretlak a dobre premiešajte so zeleninou. Následne pridajte kurací vývar alebo vodu a opäť dôkladne premiešajte.
  5. Pečenie:

    • Pekáč zakryte alobalom alebo pokrievkou a vložte do predhriatej rúry. Pečte 30 minút, potom odstráňte alobal a pokračujte v pečení ďalších 30 minút, aby sa kuracie stehná pekne zafarbili a stali sa chrumkavými.
  6. Servírovanie:

    • Po upečení vyberte pekáč z rúry, posypte chrenou nasekanou petržlenovou vňaťou, ak ju používate. Podávajte s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Oldrich Litajova píše:

    Recept znie jednoducho, musím ho vyskúšať.

  2. Xcierna píše:

    Toto znie dobre, mám rada kuracie stehná.

  3. Emanuel23 píše:

    Toto znie ako skvelý recept, musím to skúsiť.

  4. Udulla píše:

    Recept sa mi veľmi páči, jednoduchý a rýchly.

  5. Raduz88 píše:

    Kuracie stehná sú moje obľúbené jedlo, tento recept si určite vyskúšam.

  6. Zita Hanzal píše:

    Vyznie to dobre, ale bude to aj chutné?