Tu je jednoduchý recept na kuracie štvrte so zemiakmi:

Suroviny:

  • 4 kuracie štvrte
  • 4 veľké zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Bylinky (napr. tymián, rozmarín alebo oregano) na dochutenie

 

Kuracie štvrte so zemiakmi

Postup:

  1. Zemiaky umyjte a ošúpte. Nakrájajte ich na hrubé plátky.
  2. Kuracie štvrte osolte, okoreňte a nechajte ich odležať asi 15 minút.
  3. V panvici s vysokými bočnými stenami zohrejte olivový olej. Pridajte cesnak a zemiaky. Opražte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté a mäkké.
  4. Odložte zemiaky z panvice a na rovnakej panvici osmahnite kuracie štvrte z oboch strán, až kým nebudú dobre prepečené a vnútri upečené.
  5. Pridajte zemiaky na panvicu k štvrte a posypte ich bylinkami. Nechajte ich spolu podusené ešte 2-3 minúty.
  6. Podávajte horúce. Môžete ich servírovať s kuracím vývarom alebo prílohou podľa vlastného výberu.

Poznámka:
Ak chcete mať ešte šťavnatejšie a krehkejšie mäso, môžete kuracie štvrte pred použitím marinovať v citrónovej šťave, olivovom oleji, cesnaku a bylinkách aspoň 30 minút pred prípravou.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *