Kuracie štvrte v rímskom hrnci

Ak hľadáte recept na jedlo, tu je jednoduchý recept na kuracie štvrte v rímskom hrnci:

  • Príprava a marináda:
  1. Kuracie štvrte opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  2. V malom miske zmiešajte 2 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané), 1 lyžičku sušenej rozmarínu, 1 lyžičku sušeného tymianu, soľ a čierne korenie podľa chuti.
  3. Kuracie štvrte vložte do tejto marinády a nechajte oddychovať aspoň 30 minút (alebo aj cez noc v chladničke, ak máte viac času).
  • Príprava rímskeho hrnca a pečenie:
  1. Rímsky hrniec ponorte do studenej vody na 10-15 minút, aby sa poriadne namočil.
  2. Vložte marinované kuracie štvrte do namočeného hrnca a pridajte niekoľko cherry paradajok, polovicu citróna (nakrájaného na kolesá) a pár olív.
  3. Zakryte hrniec a vložte ho do studenej rúry.
  4. Zapnite rúru na 200 °C (190 °C súčasné bez vzduchu) a pečte kuracie štvrte po dobu približne 1 hodiny alebo kým kuracie mäso nie je dokonale prepečené a šťavnaté.
  5. Pred podávaním jedlo nechajte chvíľu odpočinúť, aby si mäso zachovalo šťavnatosť.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky alebo priania, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie štvrte (horné alebo dolné, podľa preferencie)
  • 4 strúčiky cesnaku (drcené)
  • 2 stredné cibule (nakrájané na kolieska)
  • 3 stredné zemiaky (nakrájané na mesiačiky)
  • 2 mrkvy (nakrájané na kolieska)
  • 1 čajová lyžička papriky (mletej)
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 200 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

Postup:

  1. Príprava rímskeho hrnca: Rímsky hrniec je dobré pred použitím namočiť do vody aspoň na 15-30 minút, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie.

  2. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie štvrte potrite olivovým olejom a dochuťte soľou, čiernym korením, paprikou, oregánom a tymiánom. Nechajte aspoň 15 minút marinovať.

  3. Príprava zeleniny: Na dno rímskeho hrnca dajte nakrájané cibule, zemiaky a mrkvy. Na zeleninu položte marinované kuracie štvrte. Pre zvýraznenie chuti pridajte drvený cesnak.

  4. Pridanie tekutiny: Do rímskeho hrnca pridajte kurací vývar (alebo vodu), aby sa zabezpečilo, že jedlo bude šťavnaté.

  5. Pečenie: Zakryte rímsky hrniec a vložte ho do studenej rúry. Nastavte teplotu na 190 °C a pečte približne 1,5 hodiny. Keď uplynie čas, môžete mierne zvýšiť teplotu a nechať kuracie štvrte piecť odkryté na 10-15 minút, aby sa chytili zlatohnedej kôrky.

  6. Servírovanie: Po dokončení pečenia nechajte jedlo chvíľu oddýchnuť. Kuracie štvrte servírujte na tanier, obklopené pečenou zeleninou. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Ako prílohu môžete podávať čerstvý chlieb, ryžu alebo kuskus.
  • Pridajte svoje obľúbené bylinky alebo koreniny pre osobitnú chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *