Na kvakovú polievku potrebujete nasledujúce suroviny:
– 2 litry kuracieho vývaru
– 4 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 1 cibuľa
– 1 lyžicu masla
– soľ, korenie, cesnak a kôpor na dochutenie
– 1 lyžicu múky
– 1 vajce
– 1 hrnkovku kyslej smotany
Recept na kvakovú polievku
Postup:
1. Zemiaky, mrkvu, petržlenový koreň a cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobné kocky.
2. V hrnci rozpustíme maslo a na ňom jemne opražíme cibuľu.
3. Pridáme nakrájanú zeleninu a zalejeme kuracím vývarom.
4. Necháme variť a ochutíme soľou, korením, drveným cesnakom a kôprom.
5. V miske rozšľaháme vajce s kyslou smotanou a múkou.
6. Pomaly pridávame trochu horúceho vývaru, aby sa nám hmota nepokolísala, a následne ju rovnomerne vlijeme do hrnca s polievkou.
7. Počkajte, kým všetko krátko prevrie a je to hotové!
Dobrú chuť!