Kyseľ polievka

 

Určite! Tu je návod na kyslú polievku:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 pažítka
  • 1 kyslá smotana (podľa chuti)
  • soľ a korenie (podľa chuti)
  • petržlenová vňažka

 

Kyslá polievka

Príprava:

  1. Zemiaky, cibuľu a mrkvu umyjeme a nakrájame na menšie časti.
  2. V hrnci zohrejeme trochu oleja a orestujeme cibuľu, kým nezískame sklovitú štruktúru.
  3. Pridáme zemiaky spolu s mrkvou a dusíme ich s pažítkou niekoľko minút.
  4. Zalejeme ingredienciami vodou, aby sme zabezpečili dostatok tekutiny na pokrytie zemiakov a mrkvy.
  5. Osolíme, ochutíme a varíme, kým sa zemiaky a mrkva nezmäknú.
  6. Celú zmes rozmixujeme pomocou ponorného mixéra do hladkej konzistencie.
  7. Na záver pridáme kyslú smotanu a dôkladne premiešame.
  8. Kyslú polievku môžeme posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť! Sme k dispozícii pre vaše ďalšie dotazy.

Kyseľ polievka-2

2) Kyseľ polievka

Kyslá polievka, známa svojou jedinečnou chuťou, patrí medzi obľúbené jedlá slovenskej kuchyne. Mnoho ľudí si ju pripravuje, najmä počas chladnejších mesiacov. Tento recept, ktorý sme pre vás pripravili, určite osvieži vaše jedálenské zvyky a prinesie vám pohodu a teplo domova.

Ako upiecť veterniky?

Ako upiecť veterniky?

Čítať viac »

Ingrediencie na kyslú polievku

Na prípravu kyslej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 litre slanej vody
  • 500 g kyslej kapusty
  • 3 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 300 g údeného mäsa
  • 2 bobkové listy
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky

Postup prípravy

Príprava kyslej polievky je jednoduchá a aj keď existuje niekoľko variácií, tento tradičný recept vám prinesie vynikajúcu chuť. Najprv si dôkladne umyjeme zemiaky a mrkvu, a potom ich nakrájame na malé kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a údené mäso nakrájame na kocky.

V hrnci na strednom ohni zohrejeme rastlinný olej a osmahneme nasekanú cibuľu do zlata. Následne pridáme nakrájané údené mäso a ešte chvíľu opečieme. Potom pridáme zemiaky a mrkvu, zalejeme vodou a pridáme kyslú kapustu.

Nezabudnite pridať aj bobkové listy, soľ a čierne korenie. Polievku varte približne 30 minút, alebo až kým nie sú zemiaky a mrkva dostatočne uvarené. Na záver môžete pridať mletú papriku pre zvýraznenie chuti.

Podávajte teplé a užite si tradičný slovenský pokrm s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Avatar of Demeter Vasicek Demeter Vasicek píše:

    Dakujem za tento skvely recept na kyslu polievku, urcite ju vyskusam!

  2. Avatar of Karina Lukacova Karina Lukacova píše:

    Tento recept je uzasny, musim ho hned vyskusat. Dakujem!

  3. Avatar of Rlitajova Rlitajova píše:

    Krasny recept na kyslu polievku, vdaka za zdielanie!

  4. Avatar of Vanda41 Vanda41 píše:

    Ďakujem za recept, určite si ho vyskúšam!

  5. Avatar of Zuzulova Edita Zuzulova Edita píše:

    Kyslá polievka je moja obľúbená, teším sa na nový recept!

  6. Avatar of Krajciova Nora Krajciova Nora píše:

    Výnimočný recept, kyslá polievka je najlepšia.