Kyseľ polievka

Určite! Tu je recept na kyslú polievku:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 pažítka
  • 1 kyslá smotana (podľa chuti)
  • soľ a korenie (podľa chuti)
  • petržlenová vňažka

 

Kyseľ polievka

Postup:

  1. Zemiaky, cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. V hrnci zohrejeme trochu oleja a orestujeme cibuľu, kým sa nestane sklovitou.
  3. Pridáme zemiaky a mrkvu a dusíme ich spolu s pažítkou niekoľko minút.
  4. Zalejeme zeleninou vodou tak, aby ju bolo dostatok na pokrytie zemiakov a mrkvy.
  5. Osolíme, okoreníme podľa chuti a varíme, kým sa zemiaky a mrkva neuvária do mäkka.
  6. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom, aby sme získali hladkú konzistenciu.
  7. Na záver pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame.
  8. Kyslú polievku môžeme poliať čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Kyslá polievka, známa svojou výnimočnou chuťou, je obľúbeným jedlom v slovenskej kuchyni. Je to jedlo, ktoré si mnohí radi pripravujú, najmä v chladnejších mesiacoch. Tento recept, ktorý vám predstavíme, určite oživia vaše jedálenské návyky a prinesie vám teplo a útulnosť domova.

Ingrediencie na kyslú polievku

Na prípravu kyslej polievky budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 litre slanej vody
  • 500 g kyslej kapusty
  • 3 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 300 g údeného mäsa
  • 2 bobkové listy
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky

Postup prípravy

Príprava kyslej polievky je jednoduchá, a hoci existuje niekoľko variantov, tento tradičný recept vám zaručí vynikajúcu chuť. Najskôr si dôkladne umejte zemiaky a mrkvu, a potom ich nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a údené mäso nakrájame na kocky.

V hrnci na strednom ohni zohrejeme rastlinný olej, na ktorom osmahneme nasekanú cibuľu do zlata. Potom pridáme nakrájané údené mäso a ešte chvíľu smažíme. Pridajte zemiaky a mrkvu, potom zalejte vodou a pridajte kyslú kapustu.

Nezabudnite pridať aj bobkové listy, soľ a čierne korenie. Polievku varte približne 30 minút, alebo až kým nie sú zemiaky a mrkva dostatočne uvarené. Na konci môžete pridať mletú papriku pre zvýraznenie chuti.

Podávajte teplé a užite si tradičný slovenský pokrm s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Demeter Vasicek píše:

    Dakujem za tento skvely recept na kyslu polievku, urcite ju vyskusam!

  2. Karina Lukacova píše:

    Tento recept je uzasny, musim ho hned vyskusat. Dakujem!

  3. Rlitajova píše:

    Krasny recept na kyslu polievku, vdaka za zdielanie!

  4. Vanda41 píše:

    Ďakujem za recept, určite si ho vyskúšam!

  5. Zuzulova Edita píše:

    Kyslá polievka je moja obľúbená, teším sa na nový recept!

  6. Krajciova Nora píše:

    Výnimočný recept, kyslá polievka je najlepšia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *