Kyslá fazuľková polievka s kôprom

 

Tu máte recept na kyslú fazuľovú polievku s kôprom:

Suroviny:

  • 500 g kyslých fazúľ (ideálne z plechovky)
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 1 lyžica kuchynského oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička mletého kôpru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter zeleninového vývaru

 

Kyslá fazuľková polievka s kôprom

Návod na prípravu:

  1. Na pánvičku zohrejte olej a na zlatisto orestujte cibuľu.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a opražte ďalšie 1-2 minúty.
  3. Pridajte mletú sladkú papriku, rascu a kôpor, a za stáleho miešania opečte ešte 1 minútu, aby sa uvoľnili arómy.
  4. Následne pridajte kyslé fazuľky (ak sú z konzervy, opláchnite ich pod tečúcou vodou) aj zemiaky.
  5. Zalejte to zeleninovým vývarom, pridajte soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti.
  6. Varíme na miernom plameni približne 20-25 minút, kým zemiaky a fazuľky nie sú hotové.
  7. Polievku podávajte ozdobenú čerstvým kôprom.

Verím, že vám táto kyslá fazuľková polievka s kôprom bude chutiť! Dobrú chuť!

Kyslá fazuľková polievka s kôprom-2

2) Kyslá fazuľková polievka s kôprom

Kyslá fazuľková polievka s kôprom predstavuje vynikajúcu pochúťku, ktorá je nielen chutná, ale aj výživná. Tento tradičný recept má svoje korene v slovenskej gastronómii a určite vás príjemne zahreje v chladných dňoch. Okrem toho fazuľa obsahuje množstvo bielkovín a vlákniny, takže táto polievka je skvelou voľbou pre zdravú stravu.

Suroviny, ktoré budete potrebovať

Na prípravu kyslej fazuľkovej polievky s kôprom si pripravte tieto suroviny:

Ako zavárať ryby?

Ako zavárať ryby?

Čítať viac »

  • 250 g sušenej fazule
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • čerstvý kôpor
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja

Pokyny na prípravu

1. Pred začiatkom varenia je potrebné fazuľu namočiť do vody na niekoľko hodín, ideálne cez noc. Potom ju sceďte a dôkladne opláchnite.

2. Na pánvičke rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte až kým nezpriehľadnie.

3. Pridajte mrkvu a zemiaky nakrájané na kocky a pokračujte v smažení ďalších 5 minút.

4. Následne pridajte namočenú fazuľu a zaliať zeleninovým vývarom. Opekajte na strednej teplote, kým fazuľa nezmäkne, čo môže trvať približne 1,5 až 2 hodiny.

5. Ak je fazuľa mäkká, vmiešajte kyslú smotanu a nakrájaný kôpor, a dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.

Takto pripravená kyslá fazuľková polievka s kôprom vás určite poteší a prinesie vám krásne spomienky na domáce chute a tradície.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Martina Senko píše:

    Ďakujem za tento nádherný recept. Určite ho vyskúšam, veľmi rada varím tradičné slovenské jedlá!

  2. Etela93 píše:

    Fazuľová polievka je moja obľúbená a tento recept vyzerá super. Teším sa, že si ho vyskúšam.

  3. Bruno Tothova píše:

    Super recept! Fazuľovú polievku som nikdy neskarala s kôprom, musím to čo najskôr napraviť.