Tu je recept pre kyslú fazuľkovú polievku s kôprom:
Ingrediencie:
- 500 g kyslých fazúľ (najlepšie z konzervy)
- 1 veľká cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
- 1 lyžica oleja na varenie
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej kôpru
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 liter zeleninového vývaru
Kyslá fazuľková polievka s kôprom
Postup:
- Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu dozlatista.
- Pridajte cesnak a orestujte ďalšie 1-2 minúty.
- Pridajte mletú sladkú papriku, rasce a kôpr a za stáleho miešania opražte ešte 1 minútu, aby sa vyzdvihli aromatické látky.
- Následne pridajte kyslé fazuľky (ak používate fazule z konzervy, opláchnite ich pod tečúcou vodou) a zemiaky.
- Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Varíme na miernom ohni asi 20-25 minút, kým sa zemiaky a fazuľky neuvária.
- Polievku môžete podávať s čerstvým kôprom na posypanie.
Dúfam, že vám táto kyslá fazuľková polievka s kôprom chutí! Dobrú chuť!
2)
Kyslá fazuľková polievka s kôprom je skvelým pokrmom, ktorý je nielen lahodný, ale aj výživný. Tento klasický recept má svoje korene v tradičnej slovenskej kuchyni a určite vás príjemne zahreje v chladných dňoch. Navyše, fazuľa je bohatá na proteíny a vlákninu, čo z tejto polievky robí skvelú voľbu pre zdravú výživu.
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať
Pre prípravu kyslej fazuľkovej polievky s kôprom si pripravte nasledujúce ingrediencie:
- 250 g sušenej fazule
- 1 veľká cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice kyslej smotany
- čerstvý kôpor
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Pred začiatkom varenia je potrebné fazuľu namočiť do vody na niekoľko hodín, ideálne cez noc. Potom ju sceďte a opláchnite.
2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Smažte, kým nebude transparentná.
3. Pridajte mrkvu a zemiaky nakrájané na kocky a pokračujte v smažení ďalšie 5 minút.
4. Potom pridajte namočenú fazuľu a zalejte zeleninovým vývarom. Zohrievajte na strednej teplote, kým sa fazuľa nezmäkne, čo môže trvať približne 1,5 až 2 hodiny.
5. Keď je fazuľa mäkká, vmiešajte kyslú smotanu a nakrájaný kôpor, a dochuťte soľou a korením na požadovanú chuť.
Takto pripravená kyslá fazuľková polievka s kôprom vás určite pohladí na duši a privedie vás späť k domácim chutiam a tradíciám.
Ďakujem za tento nádherný recept. Určite ho vyskúšam, veľmi rada varím tradičné slovenské jedlá!
Fazuľová polievka je moja obľúbená a tento recept vyzerá super. Teším sa, že si ho vyskúšam.
Super recept! Fazuľovú polievku som nikdy neskarala s kôprom, musím to čo najskôr napraviť.