Kyslá fazuľková polievka s kôprom

Tu je recept pre kyslú fazuľkovú polievku s kôprom:

Ingrediencie:

  • 500 g kyslých fazúľ (najlepšie z konzervy)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 1 lyžica oleja na varenie
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej kôpru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter zeleninového vývaru

 

Kyslá fazuľková polievka s kôprom

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu dozlatista.
  2. Pridajte cesnak a orestujte ďalšie 1-2 minúty.
  3. Pridajte mletú sladkú papriku, rasce a kôpr a za stáleho miešania opražte ešte 1 minútu, aby sa vyzdvihli aromatické látky.
  4. Následne pridajte kyslé fazuľky (ak používate fazule z konzervy, opláchnite ich pod tečúcou vodou) a zemiaky.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  6. Varíme na miernom ohni asi 20-25 minút, kým sa zemiaky a fazuľky neuvária.
  7. Polievku môžete podávať s čerstvým kôprom na posypanie.

Dúfam, že vám táto kyslá fazuľková polievka s kôprom chutí! Dobrú chuť!

 

2)

Kyslá fazuľková polievka s kôprom je skvelým pokrmom, ktorý je nielen lahodný, ale aj výživný. Tento klasický recept má svoje korene v tradičnej slovenskej kuchyni a určite vás príjemne zahreje v chladných dňoch. Navyše, fazuľa je bohatá na proteíny a vlákninu, čo z tejto polievky robí skvelú voľbu pre zdravú výživu.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Pre prípravu kyslej fazuľkovej polievky s kôprom si pripravte nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g sušenej fazule
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • čerstvý kôpor
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja

Postup prípravy

1. Pred začiatkom varenia je potrebné fazuľu namočiť do vody na niekoľko hodín, ideálne cez noc. Potom ju sceďte a opláchnite.

2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Smažte, kým nebude transparentná.

3. Pridajte mrkvu a zemiaky nakrájané na kocky a pokračujte v smažení ďalšie 5 minút.

4. Potom pridajte namočenú fazuľu a zalejte zeleninovým vývarom. Zohrievajte na strednej teplote, kým sa fazuľa nezmäkne, čo môže trvať približne 1,5 až 2 hodiny.

5. Keď je fazuľa mäkká, vmiešajte kyslú smotanu a nakrájaný kôpor, a dochuťte soľou a korením na požadovanú chuť.

Takto pripravená kyslá fazuľková polievka s kôprom vás určite pohladí na duši a privedie vás späť k domácim chutiam a tradíciám.

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Martina Senko píše:

    Ďakujem za tento nádherný recept. Určite ho vyskúšam, veľmi rada varím tradičné slovenské jedlá!

  2. Etela93 píše:

    Fazuľová polievka je moja obľúbená a tento recept vyzerá super. Teším sa, že si ho vyskúšam.

  3. Bruno Tothova píše:

    Super recept! Fazuľovú polievku som nikdy neskarala s kôprom, musím to čo najskôr napraviť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *