Suroviny:
– 1 veľká cibuľa, nasekaná
– 3 strúčiky cesnaku, nasekané
– 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
– 1 mrkva, olúpaná a nakrájaná na kocky
– 1 petržlenový koreň, olúpaný a nakrájaný na kocky
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica masla
– 1 liter zeleninovej vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 šálka smotany na varenie

 

Kyslé zemiaky – Polievka recept

Postup:
1. Rozohrejte olej a maslo vo veľkom hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
2. Pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň a orestujte ich asi 5 minút.
3. Zalejte zeleninovým vývarom a privediete k varu. Znížte teplotu a nechajte variť, kým zemiaky a zelenina nezmäknú.
4. Po uvarení zemiakov a zeleniny ich rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
5. Vložte späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Premiešajte a nechajte zohriať.
6. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
7. Podávajte teplú so čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *