Ľahké jarné cestovinky recept

Predkladám jednoduchý recept na chutné jarné cestoviny v slovenčine:

Cestoviny na jar s čerstvými bylinkami a zeleninou.

Súčiastky:

  • 250 g cestovín podľa vášho výberu
  • 1 lyžica oleja z olív
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 malá cuketa, narezaná na tenké kolieska
  • 1 malý baklažán, narezaný na tenké kolieska
  • 1 hrst čerstvých byliniek (napríklad petržlen, bazalka, tymián), nasekaných
  • šťava z čerstvého citróna (z 1 citróna)
  • soľ a černé korenie čerstvo mleté podľa chuti

 

Jednoduchý recept na jarné cestovinky

Návod na prípravu:

  1. Uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, následne ich scedíme a odložíme.
  2. Na panvici ohrejeme olivový olej na strednej teplote a doň pridáme nasekaný cesnak. Orestujeme, kým nezmení farbu.
  3. Do panvice pridáme nakrájanú cuketu a baklažán. Opekáme ich, kým nezmäknú, približne 5-7 minút.
  4. Do panvice pridáme uvarené cestoviny a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Pridáme nasekané bylinky, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame a necháme chvíľku, aby sa chute prepojili.
  6. Podávame teplé a vychutnávame si jednoduché a lahodné jedlo!

Dúfam, že si tento jednoduchý recept na jarné cestoviny vyskúšate a ohúria vás svojou chuťou!

 

Ľahké jarné cestovinky recept - 2

2) Ľahké jarné cestovinky recept

Súčiastky:

  • 250 g celozrnných cestovín (napríklad fusilli alebo penne)
  • 1 stredne veľká cuketa, nakrájaná na polmesiačiky
  • 1 červená paprika, narezaná na kocky
  • 100 g čerstvého hrášku (môžete použiť aj mrazený)
  • 150 g cherry paradajok, rozkrojených na polovice
  • 2 strúčiky cesnaku, veľmi jemne nasekané
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa želania
  • Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na zdobenie
  • Parmezán na posypanie (nepovinné)

Návod na prípravu:

  1. Uvarenie cestovín: V veľkom hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Pridajte celozrnné cestoviny a varte podľa návodu až kým nebudú al dente. Po uvarení cestoviny scedíme a zachováme si trochu varenej vody.

    Bravčová panenka so slaninou

    Bravčová panenka so slaninou

    Čítať viac »

  2. Príprava zeleniny: Na veľkej panvici na strednej teplote ohrejeme olivový olej. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme ho po dobu niekoľkých sekúnd, kým nezačne voňať.

  3. Pridanie zeleniny: K cesnaku pridáme cuketu, červenú papriku a čerstvý hrášok. Smažíme zeleninu približne 5-7 minút, kým nezmäkne, ale zachová si chrumkavú konzistenciu.

  4. Pridanie paradajok: Do panvice pridajte cherry paradajky a opražte ich ďalšie 2-3 minúty, kým sa mierne nezohrejú.

  5. Spojenie ingrediencií: Do panvice so zeleninou pridajte uvarené cestoviny. Dobre premiešajte a v prípade potreby pridajte niekoľko lyžíc vody z varenia cestovín, aby sa všetko spojilo.

  6. Dochutenie: Pridajte soľ a černé korenie podľa chuti. Môžete tiež pridať čerstvú bazalku alebo nasekanú petržlenovú vňať.

  7. Servírovanie: Cestovinky podávajte teplé, posypané nastrúhaným parmezánom (ak chcete) a ozdobené čerstvými bylinkami.

Tip:

Tento recept je veľmi flexibilný, takže môžete pridať aj iné obľúbené druhy zeleniny, ako sú brokolica, špenát alebo mrkva. Pochutnajte si na lahodnej a zdravé jarné večeri!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *