Tu je jednoduchý recept na lahodné jarné cestoviny v slovenskom jazyku:
Jarné cestoviny s čerstvými bylinkami a zeleninou.
Ingrediencie:
- 250 g cestovín podľa vlastného výberu
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 malá cuketa, nakrájaná na tenké plátky
- 1 malá baklažán, nakrájaný na tenké plátky
- 1 hrstka čerstvých byliniek (napr. petržlen, bazalka, tymián), nasekaných
- čerstvý citrónový džús (od 1 citróna)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Ľahké jarné cestovinky recept
Postup:
- Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale, odcédime a necháme bokom.
- Na panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni a pridáme nasekaný cesnak. Orestujeme ho, až kým nezmení farbu.
- Pridáme nakrájanú cuketu a baklažán. Opečieme ich do mäkka, asi 5-7 minút.
- Pridáme uvařené cestoviny do panvice a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Pridáme nasekané bylinky, citrónový džús, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame a necháme chvíľu premiešať, aby sa všetky chute spojili.
- Podávame teplé a užívame si jednoduchú a chutnú večeru!
Dúfam, že si tento jednoduchý recept na jarné cestoviny vyskúšate a bude vám chutiť!
2)
Ingrediencie:
- 250 g celozrnných cestovín (napr. fusilli alebo penne)
- 1 stredná cuketa, nakrájaná na polmesiačiky
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 100 g čerstvého hrášku (môžete použiť aj mrazený)
- 150 g cherry paradajok, prepolených
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 3 lyžice olivového oleja
- Sová soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobu
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Uvarenie cestovín: V veľkým hrnci priveďte osolenú vodu k varu. Pridajte celozrnné cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Po uvarení cestoviny sceďte a ponechajte si trochu vody z varenia.
-
Príprava zeleniny: Na veľkej panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a opražte ho na pár sekúnd, kým nezačne voňať.
-
Přidanie zeleniny: K cesnaku pridajte cuketu, červenú papriku a čerstvý hrášok. Opražte zeleninu asi 5-7 minút, kým nezmäkne, ale ešte si zachová chrumkavosť.
-
Pridanie paradajok: Nakoniec do panvice pridajte cherry paradajky a opražte ich ďalšie 2-3 minúty, kým sa trochu zohrejú.
-
Spojenie ingrediencií: Do panvice so zeleninou pridajte uvarené cestoviny. Dobre premiešajte a podľa potreby pridajte niekoľko lyžíc vody z varenia cestovín, aby sa všetko spojilo.
-
Dochutenie: Na dochutenie pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Môžete tiež pridať čerstvú bazalku alebo petržlenovú vňať.
-
Servírovanie: Cestovinky servírujte teplé, posypané nastrúhaným parmezánom (ak používate) a ozdobené čerstvými bylinkami.
Tip:
Tento recept je veľmi variabilný, takže môžete pridať aj iné obľúbené zeleninové ingrediencie, ako sú brokulica, špenát alebo mrkva. Užite si lahodnú a zdravú jarnú večeru!