Ľahké jarné cestovinky recept

Tu je jednoduchý recept na lahodné jarné cestoviny v slovenskom jazyku:

Jarné cestoviny s čerstvými bylinkami a zeleninou.

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín podľa vlastného výberu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 malá cuketa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 malá baklažán, nakrájaný na tenké plátky
  • 1 hrstka čerstvých byliniek (napr. petržlen, bazalka, tymián), nasekaných
  • čerstvý citrónový džús (od 1 citróna)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Ľahké jarné cestovinky recept

Postup:

  1. Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale, odcédime a necháme bokom.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni a pridáme nasekaný cesnak. Orestujeme ho, až kým nezmení farbu.
  3. Pridáme nakrájanú cuketu a baklažán. Opečieme ich do mäkka, asi 5-7 minút.
  4. Pridáme uvařené cestoviny do panvice a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Pridáme nasekané bylinky, citrónový džús, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame a necháme chvíľu premiešať, aby sa všetky chute spojili.
  6. Podávame teplé a užívame si jednoduchú a chutnú večeru!

Dúfam, že si tento jednoduchý recept na jarné cestoviny vyskúšate a bude vám chutiť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 250 g celozrnných cestovín (napr. fusilli alebo penne)
  • 1 stredná cuketa, nakrájaná na polmesiačiky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 100 g čerstvého hrášku (môžete použiť aj mrazený)
  • 150 g cherry paradajok, prepolených
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Sová soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobu
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Uvarenie cestovín: V veľkým hrnci priveďte osolenú vodu k varu. Pridajte celozrnné cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Po uvarení cestoviny sceďte a ponechajte si trochu vody z varenia.

  2. Príprava zeleniny: Na veľkej panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a opražte ho na pár sekúnd, kým nezačne voňať.

  3. Přidanie zeleniny: K cesnaku pridajte cuketu, červenú papriku a čerstvý hrášok. Opražte zeleninu asi 5-7 minút, kým nezmäkne, ale ešte si zachová chrumkavosť.

  4. Pridanie paradajok: Nakoniec do panvice pridajte cherry paradajky a opražte ich ďalšie 2-3 minúty, kým sa trochu zohrejú.

  5. Spojenie ingrediencií: Do panvice so zeleninou pridajte uvarené cestoviny. Dobre premiešajte a podľa potreby pridajte niekoľko lyžíc vody z varenia cestovín, aby sa všetko spojilo.

  6. Dochutenie: Na dochutenie pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Môžete tiež pridať čerstvú bazalku alebo petržlenovú vňať.

  7. Servírovanie: Cestovinky servírujte teplé, posypané nastrúhaným parmezánom (ak používate) a ozdobené čerstvými bylinkami.

Tip:

Tento recept je veľmi variabilný, takže môžete pridať aj iné obľúbené zeleninové ingrediencie, ako sú brokulica, špenát alebo mrkva. Užite si lahodnú a zdravú jarnú večeru!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *