Predkladám jednoduchý recept na chutné jarné cestoviny v slovenčine:
Cestoviny na jar s čerstvými bylinkami a zeleninou.
Súčiastky:
- 250 g cestovín podľa vášho výberu
- 1 lyžica oleja z olív
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 malá cuketa, narezaná na tenké kolieska
- 1 malý baklažán, narezaný na tenké kolieska
- 1 hrst čerstvých byliniek (napríklad petržlen, bazalka, tymián), nasekaných
- šťava z čerstvého citróna (z 1 citróna)
- soľ a černé korenie čerstvo mleté podľa chuti
Jednoduchý recept na jarné cestovinky
Návod na prípravu:
- Uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, následne ich scedíme a odložíme.
- Na panvici ohrejeme olivový olej na strednej teplote a doň pridáme nasekaný cesnak. Orestujeme, kým nezmení farbu.
- Do panvice pridáme nakrájanú cuketu a baklažán. Opekáme ich, kým nezmäknú, približne 5-7 minút.
- Do panvice pridáme uvarené cestoviny a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Pridáme nasekané bylinky, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame a necháme chvíľku, aby sa chute prepojili.
- Podávame teplé a vychutnávame si jednoduché a lahodné jedlo!
Dúfam, že si tento jednoduchý recept na jarné cestoviny vyskúšate a ohúria vás svojou chuťou!
2) Ľahké jarné cestovinky recept
Súčiastky:
- 250 g celozrnných cestovín (napríklad fusilli alebo penne)
- 1 stredne veľká cuketa, nakrájaná na polmesiačiky
- 1 červená paprika, narezaná na kocky
- 100 g čerstvého hrášku (môžete použiť aj mrazený)
- 150 g cherry paradajok, rozkrojených na polovice
- 2 strúčiky cesnaku, veľmi jemne nasekané
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa želania
- Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na zdobenie
- Parmezán na posypanie (nepovinné)
Návod na prípravu:
-
Uvarenie cestovín: V veľkom hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Pridajte celozrnné cestoviny a varte podľa návodu až kým nebudú al dente. Po uvarení cestoviny scedíme a zachováme si trochu varenej vody.
-
Príprava zeleniny: Na veľkej panvici na strednej teplote ohrejeme olivový olej. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme ho po dobu niekoľkých sekúnd, kým nezačne voňať.
-
Pridanie zeleniny: K cesnaku pridáme cuketu, červenú papriku a čerstvý hrášok. Smažíme zeleninu približne 5-7 minút, kým nezmäkne, ale zachová si chrumkavú konzistenciu.
-
Pridanie paradajok: Do panvice pridajte cherry paradajky a opražte ich ďalšie 2-3 minúty, kým sa mierne nezohrejú.
-
Spojenie ingrediencií: Do panvice so zeleninou pridajte uvarené cestoviny. Dobre premiešajte a v prípade potreby pridajte niekoľko lyžíc vody z varenia cestovín, aby sa všetko spojilo.
-
Dochutenie: Pridajte soľ a černé korenie podľa chuti. Môžete tiež pridať čerstvú bazalku alebo nasekanú petržlenovú vňať.
-
Servírovanie: Cestovinky podávajte teplé, posypané nastrúhaným parmezánom (ak chcete) a ozdobené čerstvými bylinkami.
Tip:
Tento recept je veľmi flexibilný, takže môžete pridať aj iné obľúbené druhy zeleniny, ako sú brokolica, špenát alebo mrkva. Pochutnajte si na lahodnej a zdravé jarné večeri!